Menu
Що приготувати з батату — смачні рецепти

Що приготувати з батату — смачні рецепти

Батат — це прекрасна заміна традиційної картоплі. Більш того, цей продукт дуже корисний, оскільки містить безліч вітамінів і цінних мінералів.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Батат — це прекрасна заміна традиційної картоплі. Більш того, цей продукт дуже корисний, оскільки містить безліч вітамінів і цінних мінералів. Пропонуємо вам кілька смачних рецептів, які зобов'язані стати вашими коронними стравами.

Солодка картопля, запечена з медом і корицею — рецепт

Солодка картопля, запечена з медом і корицею

Візьміть інгредієнти:

  • 4 солодкі картоплини
  • 1/4 ст. оливкової олії (плюс ще трохи, щоб полити картоплю після приготування)
  • 1/4 ст. меду
  • 2 ч. л. кориці
  • сіль і перець — за смаком

Картоплю очистіть і наріжте невеликими кубиками. Викладіть у форму для запікання і полийте медом, оливковою олією, потім присипте корицею, сіллю і перцем.

Відправте в розігріту духовку до 190 градусів на 25-30 хвилини. Потім викладіть по тарілках і збризніть оливковою олією.

Смачного!

Запіканка з солодкої картоплі та горіховою посипкою — рецепт

Запіканка з солодкої картоплі з горіховою посипкою

Вам знадобляться:

  • 1,6 кг. очищеного і нарізаного шматочками солодкої картоплі
  • 1/3 ст. меду
  • 1 яйце
  • 1 ч. л. меленої кориці
  • 1/4 ч. л. меленого мускатного горіха
  • 1/8 ч. л. меленого імбиру
  • 1 ст. л. коричневого цукру
  • 1/3 ст. дрібно нарізаних горіхів пекан
  • сіль — за смаком
  • рослинна олія

Візьміть форму для випічки і змастіть рослинною олією. Поставте картоплю готуватися на пару протягом 20-25 хвилин. Потім перекладіть в миску і дайте трохи охолонути. Додайте мед, яйця, 1/2 ч. л. кориці, мускатного горіха, імбиру і 1/2 ч. л. солі. Перемішайте все з допомогою міксера до однорідної консистенції.

Отриману суміш перекладіть у форму для випічки. В окремій мисці з'єднайте коричневий цукор, горіхи пекан і корицю, що залишилася. Посипте цією сумішшю картоплю і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин.

Готово!

Більше цікавих рецептів: Ніжна сирна запіканка – рецепти і секрети приготування

Оладки з солодкої картоплі — рецепт

Оладки зі солодкої картоплі

Візьміть інгредієнти:

  • 225 гр. картоплі
  • 225 гр. солодкої картоплі
  • 1/2 головки цибулі середнього розміру
  • 2 ст. л. пшеничного борошна
  • 1 ч. л. крупної солі
  • щіпка кайенского перцю
  • 1 злегка збите яйце
  • рослинна олія
  • 4 ч. л. сметани

сметана

  • 4 ч. л. хрону з буряком або звичайного хрону
  • 2-3 гілочки петрушки

Розігрійте духовку до 90 градусів, встановивши усередині решітки.

Візьміть велику миску і натріть цибулю. Додайте терту картоплю. Добре перемішайте масу, щоб картопля не потемніла. Потім відіжміть зайву рідину за допомогою кухонного рушника. Додайте борошно, яйця, кайенский перець, сіль і добре перемішайте.

Розігрійте в сковороді рослинну олію. Обсмажте оладки з обох боків до золотистого кольору, потім відправте в духовку на решітки на кілька хвилин.

Подавайте зі сметаною.

Читайте також: Готуємо незвичайні і смачні страви з моркви — рецепти

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття