Menu
Що приготувати з баранини і ягняти – кращі рецепти

Що приготувати з баранини і ягняти – кращі рецепти

Що приготувати з баранини і ягняти – кращі рецепти

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Багато хто вважає, що баранина – це жирне м'ясо. Але насправді воно досить дієтичне. У баранині менше жиру, ніж у свинині і в кілька разів менше холестерину. Крім того, це м'ясо дає людині на 30% більше заліза, ніж яловичина або свинина. А ягнятина – це м'ясо молодих баранів і овець, яке дуже ніжне, легкого рожевого кольору і буквально тане в роті.

У цій статті ми розповімо, як приготувати таке м'ясо ніжним, ароматним та смачним.

Корейка баранини в аджиці – рецепт

Корейка баранини в аджиці

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 300 г баранячої корейки
  • 50 г червоної цибулі
  • 1 ст. л. оцту
  • 15 г аджики
  • 2 г зерен граната
  • рослинної олії

Перекладіть м'ясо на решітку і смажте на сильному вогні по 3 хвилини з кожного боку. Окремо з'єднайте аджику, рослинну олію і змастіть цією сумішшю м'ясо.

Цибулю наріжте кільцями і збризніть оцтом за 10 хвилин до подачі.

Готову корейку перекладіть на тарілку, прикрасьте зернами граната і цибулею.

Смачного!

Бараняча лопатка з пюре з селери і обліпихою – рецепт

Бараняча лопатка з пюре з селери і обліпихою

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 1,3 кг м'якоті баранини
  • 60 г стебла селери
  • 30 г кореня імбиру
  • 10 г часнику
  • 80 г червоної цибулі
  • 135 г моркви
  • 5 ст. л. соєвого соусу
  • 3,5 ст. л. рослинної олії
  • 1,7 л води
  • 1,5 ч. л. крохмалю
  • 160 г кореня селери
  • 35 г ріпчастої цибулі
  • 1 ч. л. вершкового масла

Вершкове масло Славія

  • перець чорний подрібнений - за смаком

Почистіть від сухожилля і плівки баранячу лопатку, змастіть оливковою олією, посоліть і обсмажте великі шматком.

З'єднайте червону цибулю, корінь селери, часник, корінь імбиру і обсмажте. Додати соєвий соус і випаріть його. Потім влийте 2 літри води і доведіть до кипіння. Додайте обсмажене м'ясо, накрийте фольгою і відправте в духовку на 4 години при 180 градусах. Потім дайте охолонути, приберіть м'ясо і процідіть бульйон.

У бульйон додайте подрібнений чорний перець горошком, устричний і соєвий соуси, Доведіть до кипіння і затягніть крохмалем.

Готуємо гарнір: подрібніть цибулю і часник, а очищений корінь селери наріжте великими шматками. Обсмажте на вершковому маслі до золотистого кольору. Влийте бульйон і тушкуйте до готовності. За допомогою блендера подрібніть готовий селера до пюреподібної консистенції. Перетріть через дрібне сито і додайте сіль, перець і кубик холодного вершкового масла.

Готуємо соус: з'єднайте перець, соєвий соус і 0,5 літра баранячого бульйону. Варіть на повільному вогні, поки об'єм не зменшиться у два рази. Процідіть і затягніть крохмалем.

Полийте баранину соусом і прогрійте. Подавайте м'ясо разом з пюре із селери. Прикрасьте свіжою кінзою і ягодами обліпихи.

Готово!

Запечена ніжка ягняти з соусом бешамель - рецепт

Запечена ніжка ягняти з соусом бешамель

Вам знадобиться:

  • 170 г ягнячої ніжки
  • 1 баклажан
  • 300 г молока

Молоко Яготинське

  • 100 г пшеничного борошна
  • 50 г вершкового масла
  • 10 мускатного горіха
  • 5 г чебрецю
  • сіль і перець - за смаком

Посоліть, поперчіть м'ясо і відправте в духовку на 3 години при 170 градусах. Тим часом приготуйте гарнір: відправте баклажани запікатися в духовку при 180 градусах на годину. Потім подрібніть за допомогою блендера, додавши трохи солі.

Готуємо соус бешамель: обсмажте борошно в каструлі з маслом, додайте трохи молока і мускатного горіха. Готуйте, поки соус не загусне.

Готову ягнятину подавайте з баклажанами, перемішавши з соусом бешамель.

Смачного!

Запечена нога ягняти зі спеціями - рецепт

Запечена нога ягняти зі спеціями

Вам знадобиться:

  • 2,5 кг ягнячої ніжки
  • 3 зуб. часнику
  • 1 ч. л. розмарину
  • 1 ч. л. чебрецю
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • сіль і перець - за смаком

Перед приготування дістаньте м'ясо з холодильника, щоб його температура зрівнялася з кімнатною. Розріжте зубчик часнику на 6 шматочків. Зробіть кілька надрізів в м'яких частинах ноги і помістіть туди часник. Натріть м'ясо чебрецем, розмарином, сіллю, перцем і оливковою олією. Відправте в розігріту до 80 градусів духовку на пів години. Потім збільште до 120 градусів і запікайте ще пів години. Після чого знову збільшіть градус до 180 і готуйте 15 хвилин. Протягом цього часу кожні 3-4 хвилини поливайте м'ясо власним соком. Готово!

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття