Що приготувати з баклажанами — прості рецепти смачних страв
Пропонуємо вам 4 рецепти простих і дуже смачних страв з баклажанами. Почнемо!
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
З баклажанами можна приготувати багато смачних страв, в тому числі рагу, куряче м'ясо з баклажанами, касероль з баклажанами і лазанью з баклажанами. Все дуже смачне і готується дуже просто — достатньо однієї години часу!
Як приготувати касероль з баклажанами і трьома видами сиру
Така страва прекрасно підійде тим, хто не їсть м'яса, а ще касероль з баклажанами дуже швидко і просто готується. Отже, вам знадобляться інгредієнти:
- 3-4 середніх баклажани, нарізаних по довжині
- 1 чашка подрібненої моцарели
- 1 чашка кисломолочного сиру
- 5 столових ложок подрібненого твердого сиру, наприклад чеддеру або голландського
- 1 чашка соусу для спагетті
Баклажани підсмажте на грилі або на сковороді з обох сторін (приблизно 7 хвилин). Викладіть баклажани на дно форми для запікання, полийте соусом. Потім викладіть кисломолочний сир і моцарелу, зверху посипте чеддер. Запікайте в духовці приблизно 30 хвилин при температурі 175 градусів. Подавайте на стіл гарячим — так смачніше. Смачного!
Інші рецепти приготування касеролі— в статті Що таке касероль та як її готувати — 4 смачних рецепти
Як приготувати лазанью з баклажанами — простий рецепт
Лазанья — проста, поживна і смачнастрава італійської кухні. Існує багато способів приготувати лазанью, і один з них —лазанья з баклажанами. Отже, інгредієнти:
- 200 грамів макаронів для лазаньї
- 1 чашка панірувальних сухарів
- 2 яйця
- 1 середній баклажан, розрізаний на кілька шматків по довжині
- 300 грамів подрібненої моцарели
- 100 грамів подрібненого твердого сиру, наприклад проволоне або російського
- Чверть склянки оливкової олії
- Сіль за смаком
- 1 чашка соусу для спагетті
Макарони для лазаньї відваріть. Яйця збийте, панірувальні сухарі висипте в окрему тарілку. Шматочки баклажана вмочіть спочатку в яйце, потім в сухарі і підсмажте на олії. У форму для лазаньї викладіть шар макаронин, потім баклажани, потім моцарелу, потім соус. Повторіть. Зверху посипте тертим твердим сиром. Запікайте в духовці приблизно 30 хвилин при температурі 175 градусів. Смачного! Хто сказав, що лазанья— це складно?
Інші рецепти приготування лазаньї — в статті Готуємо лазанью — 3 неперевершених рецепти від італійських шеф-кухарів
Запечена курка з баклажанамі і сиром — як приготувати
- 0,5 кг відвареного курячого філе, нарізаного невеликими шматочками
- 1 середній баклажан, розрізаний на кілька шматків по довжині
- Третина склянки панірувальних сухарів
- 300 грамів подрібненої моцарели
- 150 грамів подрібненого твердого сиру, наприклад, чеддеру або мармурового
- 2 чашки соусу марінара
Баклажан очистіть від шкірки і наріжте скибочками. На дно форми для запікання викладіть куряче м'ясо, зверху викладіть баклажани. Посипте сухарями і сиром, залийте соусом. Зверху посипте тертим твердим сиром. Запікайте в духовці приблизно 30 хвилин при температурі 175 градусів.
Читайте також: День французької кухні — вчимося готувати кіш
Як приготувати дуже смачне рагу з баклажанами
- 0,5 кг баклажанів
- 1 склянка сухарів
- 0,5 склянки сметани
- 3 столових ложки вершкового масла
- 2 збитих яйця
- 1,5 чашки тертого твердого сиру, наприклад чеддеру
- Чверть чашки подрібненої цибулі
- 1 зелений перець, подрібнений
- Чверть чашки подрібненої селери
- 1 чайна ложка паприки
- Сіль, чорний перець — за смаком
Баклажан приготуйте заздалегідь: очистіть від шкірки, наріжте кубиками і залийте підсоленою водою хоча б на 5 годин, можна на ніч. Через 5 годин воду злийте, залийте баклажани свіжою водою і протушкуйте, воду злийте. Сухарі залийте сметаною. Цибулю, зелений перець і селеру протушкуйте у вершковому маслі на сковороді. З'єднайте овочі, сметану і баклажан. Додайте яйця, паприку та інші приправи. Добре перемішайте. Викладіть суміш у форму для запікання і запікайте в духовці приблизно 30 хвилин при температурі 175 градусів. За 5 хвилин до готовності дістаньте з духовки, посипте тертим сиром і поставте назад в духовку ще на 5 хвилин. Овочеве рагу готове!
Читайте також: Як і з чим готувати макаронно-овочеву запіканку — італійські рецепти
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття