Menu
Що приготувати з маком — рецепти смачних і простих страв

Що приготувати з маком — рецепти смачних і простих страв

Що приготувати з маком — рецепти смачних і простих страв

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Мак відмінно поєднується з багатьма стравами. Його додають в торти з цитрусовими, шоколадом, медом або навіть використовують в якості панірування для риби або м'яса. Але найпопулярніша страва з маком - рулет. У цій статті розповімо, як приготувати смачні і ароматні страви з маком.

Пиріг з маковим заварним кремом — рецепт

Пиріг з маковим заварним кремом

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 300 г борошна
  • 1 яйце
  • 150 г цукру
  • 125 г вершкового масла

Вершкове масло

  • 1 жовток
  • 2 ст. л. рому

Для крему:

  • 4 жовтки
  • 400 мл молока
  • 40 г цукрової пудри
  • 40 г борошна
  • 100 г маку
  • 30 г цукру
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 1 ст. л. рому

Готуємо заварний крем. Для цього з'єднаєте жовтки з цукровою пудрою і борошном. У сотейнику нагрійте молоко з цукром і ванільним цукром до кипіння. Потім перелийте масу в миску, додайте жовтки і добре перемішайте. Поверніть крем в каструлю і готуйте, поки він не загусне. Після цього влийте ром і добре перемішайте.

Готовий крем остудіть і накрийте плівкою в контакт.

Тим часом перемеліть мак і з'єднайте зі охолодженим кремом.

Готуємо тісто. Для цього перемішайте масло, цукор і ром. Додайте жовток, яйце і знову добре перемішайте. Потім всипте борошно і замісіть тісто. Накрийте плівкою і залиште на 20 хвилин.

Третина тіста розкатайте і викладіть у форму для випічки так, щоб звисали краю. Потім викладіть начинку з крему і маку та накрийте розкатаним тістом, що залишилося. Зробіть кілька надколів, щоб виходив пар.

Відправте пиріг в розігріту до 160 градусів духовку на 40 хвилин. Потім повністю охолодіть і подавайте до столу.

Смачного!

Сирний рулет з маковою начинкою — рецепт

Сирний рулет з маковою начинкою

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 300 г борошна
  • 50 г цукру
  • 200 г кисломолочного сиру

Кисломолочний сир Яготинський

  • 75 г вершкового масла
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1 жовток
  • цедра 1 лимона
  • 1 яйце
  • 50 г мигдалю
  • дрібка солі

Для начинки візьміть інгредієнти:

  • 150 г маку
  • 65 г цукру
  • 150 г молока

Готуємо начинку. Для цього перетріть мак в кавомолці. Доведіть молоко з цукром до кипіння. Потім влийте цю масу до маку. Остудіть начинку до кімнатної температури.

Готуємо тісто. Для цього з'єднаєте і ретельно перемішайте борошно, цукор, сіль, розпушувач, цедру лимона.

На тертці натріть холодне масло і додайте в тісто. Потім перекладіть сир і знову перемішайте масу. Вбийте яйце і жовток. Замісити тісто.

Готове тісто відправте в холодильник на пів години.

Розкачайте тісто на робочій поверхні і присипте подрібненими підсмаженими горіхами. Потім складіть його втричі і розкачайте знову. Викладіть начинку і скрутіть рулетом.

Перекладіть на деко і відправте в розігріту до 180 градусів на 40-50 градусів.

Готово!

Макові коржики — рецепт

Макові коржики

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 300 г борошно
  • 200 мл кефір

Кефір

  • 1 яйце
  • 0,5 ч. л. сіль
  • 2 ч. л. цукор
  • 0,5 ч. л. сода

Для начинки:

  • 100 г маку
  • 3 ст. л. цукор
  • 200 мл вода
  • 2 ст. л. мед
  • 2 ст. л. лимонний сік

Мак залийте водою і доведіть до кипіння. Готуйте його протягом 10 хвилин на маленькому вогні. Потім накрийте кришкою і дайте охолонути.

Тим часом готуємо тісто. Просійте борошно і додайте кефір, яйце, сіль, цукор і соду. Добре замісіть тісто і сформуйте коржик. Потім випікайте в духовці при 200 градусах 20 хвилин.

Готовий корж розділіть на шматочки.

Промийте мак і перетріть з цукром. Потім додайте мед і склянку теплої води. Отриманою сумішшю залийте коржики і подавайте до столу.

Готово!

Читайте також: Як приготувати домашній пиріг з малиною — рецепти і поради

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття