Що приготувати з маком — рецепти смачних і простих страв
Що приготувати з маком — рецепти смачних і простих страв
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Мак відмінно поєднується з багатьма стравами. Його додають в торти з цитрусовими, шоколадом, медом або навіть використовують в якості панірування для риби або м'яса. Але найпопулярніша страва з маком - рулет. У цій статті розповімо, як приготувати смачні і ароматні страви з маком.
Пиріг з маковим заварним кремом — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 300 г борошна
- 1 яйце
- 150 г цукру
- 125 г вершкового масла
- 1 жовток
- 2 ст. л. рому
Для крему:
- 4 жовтки
- 400 мл молока
- 40 г цукрової пудри
- 40 г борошна
- 100 г маку
- 30 г цукру
- 1 пакетик ванільного цукру
- 1 ст. л. рому
Готуємо заварний крем. Для цього з'єднаєте жовтки з цукровою пудрою і борошном. У сотейнику нагрійте молоко з цукром і ванільним цукром до кипіння. Потім перелийте масу в миску, додайте жовтки і добре перемішайте. Поверніть крем в каструлю і готуйте, поки він не загусне. Після цього влийте ром і добре перемішайте.
Готовий крем остудіть і накрийте плівкою в контакт.
Тим часом перемеліть мак і з'єднайте зі охолодженим кремом.
Готуємо тісто. Для цього перемішайте масло, цукор і ром. Додайте жовток, яйце і знову добре перемішайте. Потім всипте борошно і замісіть тісто. Накрийте плівкою і залиште на 20 хвилин.
Третина тіста розкатайте і викладіть у форму для випічки так, щоб звисали краю. Потім викладіть начинку з крему і маку та накрийте розкатаним тістом, що залишилося. Зробіть кілька надколів, щоб виходив пар.
Відправте пиріг в розігріту до 160 градусів духовку на 40 хвилин. Потім повністю охолодіть і подавайте до столу.
Смачного!
Сирний рулет з маковою начинкою — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 300 г борошна
- 50 г цукру
- 200 г кисломолочного сиру
- 75 г вершкового масла
- 1 ч. л. розпушувача
- 1 жовток
- цедра 1 лимона
- 1 яйце
- 50 г мигдалю
- дрібка солі
Для начинки візьміть інгредієнти:
- 150 г маку
- 65 г цукру
- 150 г молока
Готуємо начинку. Для цього перетріть мак в кавомолці. Доведіть молоко з цукром до кипіння. Потім влийте цю масу до маку. Остудіть начинку до кімнатної температури.
Готуємо тісто. Для цього з'єднаєте і ретельно перемішайте борошно, цукор, сіль, розпушувач, цедру лимона.
На тертці натріть холодне масло і додайте в тісто. Потім перекладіть сир і знову перемішайте масу. Вбийте яйце і жовток. Замісити тісто.
Готове тісто відправте в холодильник на пів години.
Розкачайте тісто на робочій поверхні і присипте подрібненими підсмаженими горіхами. Потім складіть його втричі і розкачайте знову. Викладіть начинку і скрутіть рулетом.
Перекладіть на деко і відправте в розігріту до 180 градусів на 40-50 градусів.
Готово!
Макові коржики — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 300 г борошно
- 200 мл кефір
- 1 яйце
- 0,5 ч. л. сіль
- 2 ч. л. цукор
- 0,5 ч. л. сода
Для начинки:
- 100 г маку
- 3 ст. л. цукор
- 200 мл вода
- 2 ст. л. мед
- 2 ст. л. лимонний сік
Мак залийте водою і доведіть до кипіння. Готуйте його протягом 10 хвилин на маленькому вогні. Потім накрийте кришкою і дайте охолонути.
Тим часом готуємо тісто. Просійте борошно і додайте кефір, яйце, сіль, цукор і соду. Добре замісіть тісто і сформуйте коржик. Потім випікайте в духовці при 200 градусах 20 хвилин.
Готовий корж розділіть на шматочки.
Промийте мак і перетріть з цукром. Потім додайте мед і склянку теплої води. Отриманою сумішшю залийте коржики і подавайте до столу.
Готово!
Читайте також: Як приготувати домашній пиріг з малиною — рецепти і поради
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття