Menu
Джерело: pexels.com

Що їсти, щоб краще думалось — 10 продуктів для пам'яті та мозку

Пропонуємо вам 10 продуктів, які добре впливають на роботу мозку і покращують пам'ять.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Період відпусток закінчився, почався новий навчальний рік — саме час подумати про те, щоб покращити пам'ять і додати в раціон корисні для здоров'я харчові продукти. Пропонуємо вам 10 продуктів, які добре впливають на роботу мозку і покращують пам'ять.

Для того щоб організм отримував всі необхідні йому корисні речовини, потрібно добре харчуватися. Пропонуємо вам підбірку продуктів, які корисні для здоров'я в цілому і для роботи мозку зокрема.

1. Жирні сорти риби

Не секрет, що жирні сорти риби (такі як скумбрія, лосось, сардина, тунець) — корисні для здоров'я, оскільки містять багато вітамінів і корисних мікроелементів, в тому числі поліненасичених жирних кислот. Останні необхідні та корисні для роботи мозку. Крім того, в рибі міститься багато білка — а це основна їжа для мозку.

Продуккти для мозку та пам'яті

2. Ягоди чорниці та лохини

У ягодах чорниці та лохини містяться вітаміни, корисні мікроелементи, а також антиоксиданти, необхідні для роботи мозку і хорошої пам'яті. Чорницю, звичайно ж, можна і потрібно їсти влітку, а також чорницю можна їсти заморожену — в ній міститься не менше корисних речовин, ніж у свіжій.

З чорницею можна приготувати чорнично-сирний смузі. Для цього візьміть 1 склянку ягід, 100 грамів кисломолочного сиру, кілька столових ложок сметани та кілька чайних ложок цукру — і подрібніть в блендері. Дуже просто і смачно!

Продуккти для мозку та пам'яті

3. Хліб з борошна грубого помелу

Люди, які стежать за харчуванням, швидше за все, давно оцінили корисність і смакові властивості цільнозернового хліба. Такий хліб — джерело «повільних» вуглеводів, які постачають мозок енергією. Також, корисний для здоров'я коричневий рис, крупи з необробленого зерна, цільнозернові макарони.

Продуккти для мозку та пам'яті

4. Какао і чорний шоколад

У бобах какао містяться флавоноїди (природні антиоксиданти), які корисні для кровообігу і роботи мозку. Крім того, невелика кількість какао і шоколаду допомагає поліпшити настрій. Примітка: це стосується тільки чорного шоколаду з вмістом какао, так як в білому шоколаді какао не міститься.

Продуккти для мозку та пам'яті

5. Помідори

Виявляється, помідори — це не тільки смачно, просто і доступно за ціною, але й корисно для роботи мозку, в основному завдяки вмісту антиоксиданту лікопіну.

Читайте також: Що приготувати з огірків і помідорів — швидко, смачно і корисно

6. Броколі

Капуста, причому практично будь-який вид капусти, корисна для здоров'я в цілому. Броколі — продукт з високим вмістом вітаміну К, який покращує роботу мозку. Якщо ви нечасто їсте страви з броколі, то саме час це виправити.

Пропонуємо вам приготувати дуже смачний і корисний суп з капустою броколі на айрані. Для цього вам знадобиться відварена капуста броколі, трохи кропу, зеленої цибулі, айран. Подрібніть інгредієнти в блендері та залийте айраном — суп готовий!

Продуккти для мозку та пам'яті

7. Насіння гарбуза

Насіння гарбуза — це смачно, а ще в насінні гарбуза міститься цинк, необхідний для розумових функцій і доброї пам'яті, а також мікроелемент гарного настрою — магній, і вітаміни групи В. Насіння гарбуза, як і інше насіння, можна (і навіть потрібно) додавати в смузі — так цей корисний напій стане ще кориснішим!

Читайте також: Готуємо смузі з користю для шлунка і фігури

8. Шавлія

Давно відомо, що шавлія покращує роботу мозку і здатність до концентрації. Свіже листя шавлії можна додавати в салати, овочеві та м'ясні страви, запіканки.

9. Волоський горіх

Волоський горіх — хороше джерело корисного білка, жирних кислот, вітаміну Е і необхідного для роботи мозку лецитину.

Продуккти для мозку та пам'яті

10. Яйця

Звичайні курячі яйця — хороше джерело білка, а також корисних жирів і вітамінів. Про те, як приготувати яйця — читайте в статті 5 найсмачніших рецептів омлету з молоком.

Список продуктів складений за матеріалами bbcgoodfood.com, foodnetwork.ca

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття