Menu
Корисно і незвично – готуємо страви з волоських горіхів

Корисно і незвично – готуємо страви з волоських горіхів

Корисно і незвично – готуємо страви з волоських горіхів

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Один з найулюбленіших і корисних перекусів, прекрасний інгредієнт для випічки і красива прикраса для десертів – все це про волоські горіхи. Його користь незаперечна. Продукт містить в собі високу кількість здорових жирів, клітковини, білка, мінералів та вітамінів. Волоські горіхи обожнюють спортсмени, оскільки він багатий на амінокислоту аргінін, яка викликає розширення кровоносних судин, покращуючи таким чином приплив крові до м'язів. Горіхи багаті і на вітамін Е, який допомагає зберегти красу шкіри, волосся та нігтів. Також вчені встановили, що за рахунок наявності великої кількості біоактивних речовин та лецитину вони добре зміцнюють пам'ять, знімають нервову напругу і активують роботу мозку. Очевидно, що волоські горіхи є натуральними і смачними ліками від багатьох хвороб.

Пропонуємо кілька смачних і незвичайних страв з волоських горіхів, які обов'язково стануть вашими улюбленими рецептами.

Грецький горіховий пиріг – рецепт

Грецький горіховий пиріг

Вам знадобиться:

  • 300 г фундука
  • 300 г мигдалю
  • 300 г волоських горіхів
  • 0,5 склянки рідкого меду

Для сиропу:

  • 1 склянка цукру
  • 1 стакан меду
  • 2 ст. л. лимонного соку

Для тіста:

  • 500 г борошна
  • 1 ч. л. солі
  • 4 ст. л. оливкової олії
  • сік 1 лимона

Готуємо тісто. Просійте борошно з сіллю і з'єднайте з оливковою олією, 200 мл води і соком лимона. Замісіть тісто. Потім перекладіть його в миску і накрийте рушником на пів години.

Обсмажте горіхи на розігрітій сухій сковороді. Добре помішуйте протягом 5 хвилин. Потім подрібніть горіхи у велику крихту. З'єднайте їх з медом і ретельно перемішайте.

Розділіть тісто на три рівні частини. Першу частину розкатайте у великий тонкий круг і перекладіть його на змащене маслом деко. Зверху викладіть половину начинки. Потім розкатайте другу частину тіста і накрийте пиріг. Розподіліть начинку, що залишилась і накрийте останньою частиною розкатаного тіста. Защипніть краї і присипте пиріг кунжутом.

Зробіть невеликі надрізи на пирозі і відправляйте в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

Готуємо сироп. З'єднайте мед, сік лимона, цукор і проваріть суміш 5 хвилин. Полийте пиріг сиропом і дайте йому охолонути.

Смачного!

Шоколадні оладки з волоськими горіхами – рецепт

Шоколадні оладки з волоськими горіхами

Візьміть інгредієнти:

  • 400 мл кефіру

Кефір Славія

  • 300 г пшеничного борошна
  • 80 г цукру
  • 30 г какао-порошку
  • 1 яйце
  • 5 мл лимонного соку
  • 2 г соди
  • 60 мл рослинної олії
  • волоські горіхи – за смаком

З'єднайте в мисці яйця, лимонний сік, цукор і добре перемішайте. Потім додайте борошно, какао-порошок, соду, кефір і горіхи. Перемішайте до однорідної консистенції.

Розігрійте сковороду і влийте масло. Обсмажте оладки на великому вогні з обох сторін. У процесі смаження вони повинні підніматися і залишатися пишними навіть після того, як охолонуть.

Готово!

Шоколадна паста з волоськими горіхами – рецепт

Шоколадна паста з волоськими горіхами

Для приготування вам знадобиться:

  • 3 склянки цукру
  • 2 яйця
  • 4 ст. л. пшеничного борошна
  • 2 ст. л. какао
  • 130 г волоських горіхів
  • 1 ч. л. вершкового масла

Вершкове масло Славія

  • 2 склянки молока
  • щіпка ванілі

Розітріть цукор з яйцями і додайте какао, борошно, подрібнені волоські горіхи, ванілін і вершкове масло. Добре перемішайте і додайте молоко. Знову ретельно перемішайте.

Потім варіть на маленькому вогні до запустіння.

Готово!

Халва з волоських горіхів – рецепт

Халва з волоських горіхів

Вам знадобиться:

  • 800 г волоських горіхів
  • 200 г топленого масла
  • 450 г цукру
  • 450 мл води
  • 50 г пшеничного борошна

За допомогою м'ясорубки подрібніть підсмажені волоські горіхи. В окремому казанку розтопіть масло і додайте борошно. Добре перемішайте дерев'яною лопаткою і підсмажте суміш до золотистого кольору. Зменшіть вогонь і додайте горіхи. Добре перемішайте і смажте ще одну хвилину. Потім влийте гарячий цукровий сироп і перемішайте суміш до однорідної густої консистенції. Гарячу халву викладіть на стіл і змастіть маслом. Сформуйте круглий і квадратний пласт товщиною 2,5-3 см. Як тільки він охолоне, наріжте невеликими квадратиками і подавайте до столу з медом. Готово!

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття