Menu
Готуємо тістечко Еклер – рецепт і секрети

Готуємо тістечко Еклер – рецепт і секрети

Повітряні та ніжні еклери прийшли до нас із французької кухні, завоювавши серця мільйонів ласунів.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Повітряні та ніжні еклери прийшли до нас із французької кухні, завоювавши серця мільйонів ласунів. А освоївши секрети приготування заварного тісту, ви зможете легко спекти цей десерт в домашніх умовах. Його унікальність полягає ще і в тому, що рідина, яка знаходиться в еклері, випаровується в духовці, але завдяки скоринці пар залишається всередині і тисне на стінки тістечок, роблячи звичну для нас форму еклера.

Тістечка

Розповімо кілька секретів приготування заварного крему:

- Слід дуже добре просіяти борошно. Якщо воно буде не однорідним – еклери не вийдуть. Можна просіяти борошно двічі, причому вдруге змішати з сіллю. Борошно в тісто додайте все відразу, а не частинами.

- Приблизно за три години до готування дістаньте яйця з холодильника. Вони повинні бути кімнатної температури. Тоді тісто вийде легким, а еклери добре піднімуться.

- Перед тим, як додавати яйця – остудіть тісто. Їх варто додавати поступово, добре вимішуючи тісто. Слідкуйте за тим, щоб воно не було занадто рідким.

- Вершкове масло не розтоплюйте окремо. Воно має танути поступово, у міру закипання води.

- Найкраще збивайте тісто вінчиком, намагаючись замішувати його дуже швидко, поки тісто ще тепле.

- Ідеальне тісто має тягнутися за ложкою, але при цьому не розповзатися по сторонам.

- Еклери випікайте, поки тісто тепле. Тоді у вас вийдуть тістечка потрібної форми.

- Використовуйте кондитерський мішок. Тоді ваші еклери будуть рівними і красивими.

- Випікайте еклери при температурі 220 градусів близько 10-20 хвилин. Потім зменшіть температуру до 190 градусів і випікайте, поки не утвориться золотава скоринка. Під час готування ні в якому разі не відкривайте духовку.

- Готовим еклерам дайте охолонути в духовці, не виймаючи їх відразу. Таким чином вони збережуть свою форму.

Готуємо тістечко Еклер

Візьміть інгредієнти:

  • вода – 250 мл
  • вершкове масло – 75 г

Масло

  • сіль – 1/3 ч. л.
  • борошно – 150 г
  • яєчний білок – 1 шт.
  • яйця – 3 шт.

Для шоколадного крему вам знадобиться:

  • вершкове масло – 200 г
  • згущене молоко – 1/2 банки
  • какао – 3 ст. л.
  • цукрова пудра – для присипки

тістечко Еклер

Перемістіть в каструлю нарізане на шматочки вершкове масло, воду, сіль і поставте на вогонь нагріватися. Коли вода закипить, масло вже має розтанути. Потім всипте відразу все борошно. Намагайтеся замісити тісто протягом двох хвилин дерев'яною лопаткою, поки воно гаряче. Після чого зніміть тісто з вогню і дайте охолонути. Потім вбийте одне яйце і добре перемішайте. Тісто має бути однорідної консистенції. Вбийте друге яйце і знову перемішайте. Після чого додайте останнє яйце і повторіть процес. Можна додати в тісто один яєчний білок і знову добре збити. Це потрібно для того, щоб еклери добре піднялися в духовці.

Деко змастіть маслом. За допомогою кондитерського мішка видавіть довгастої форми еклери. Намагайтеся робити невеликі відступи один від одного, оскільки в процесі випічки вони піднімуться. Відправте в розігріту до 220 градусів духовку на 20-35 хвилин.

Тим часом приготуйте крем. З'єднайте вершкове масло кімнатної температури зі згущеним молоком. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції. Додайте какао і ще раз перемішайте. З готових еклерів зріжте верхівку, наповніть кремом та поверніть «капелюшки» на місце. Перекладіть еклери на тарілку і посипте цукровою пудрою. Смачного!

Читайте також: Шоколадний настрій – як приготувати торт «Прага»

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття