Menu
Готуємо страви італійської кухні — смачні та оригінальні рецепти з полентою

Готуємо страви італійської кухні — смачні та оригінальні рецепти з полентою

Полента — це неймовірно смачна і дужа корисна італійська страва з кукурудзяної крупи.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Полента — це неймовірно смачна і дужа корисна італійська страва з кукурудзяної крупи. У ній містяться вітаміни групи А, В, Е, залізо і каротин. Крім того, полента є досить низькокалорійною. Пропонуємо вам кілька смачних і оригінальних рецептів з полентою, які урізноманітнюють ваш раціон.

Сирна полента з кульками із індички — рецепт

Сирна полента з кульками із індички

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 150 г індички
  • 1/2 склянки хлібної крихти
  • 1 яйце
  • 50 г сиру

Сир

  • 3 ст. л. подрібненої цибулі
  • 2 ст. л. базиліка
  • 3 ст. л. в'ялених томатів
  • 1/3 шт. цукіні
  • 1 зуб. часнику
  • 1/2 склянки томатного соусу
  • 1 стакан води
  • 1 стакан молока
  • 1/2 склянки поленти
  • 1/3 склянки твердого сиру
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • Дрібка солі

В окремо ємності з'єднайте подрібнене м'ясо, яйце, тертий сир, цибуля, базилік, в'ялені томати, цукіні, часник і сіль. Перемішайте суміш і сформуйте невеликі кульки. Кожну із них обваляйте в хлібних крихтах.

Викладіть заготовки на деко і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.

Тим часом приготуйте поленту. Для цього з'єднаєте в каструлі молоко, воду і доведіть до кипіння. Потім всипте крупу разом з вершковим маслом. Коли полента буде готова, додайте сир, перемішайте і тримайте на вогні ще кілька хвилин.

Готові м'ясні кульки полийте томатним соусом і подавайте з полентою.

Смачного!

Полента з креветками і томатами — рецепт

Полента з креветками і томатами

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 1 стакан поленти
  • 1 стакан молока

Молоко

  • 400 г креветок
  • 4 склянки помідорів чері
  • 2 зуб. часнику
  • 1/4 склянки оливкової олії
  • 4 ст. л. вершкового масла
  • По дрібці солі і перцю
  • Пучок базиліку

Розігрійте на сковороді 1 ст. л. оливкової олії. Потім викладіть креветки, посоліть і поперчити їх. Коли вони стануть рожевими, перекладіть на тарілку.

У цю ж сковороду додайте масло, що залишилося, подрібнені чері і часник. Готуйте суміш 5-10 хвилин.

Тим часом відваріть поленту на молоці. Влийте трохи води і доведіть масу до потрібної консистенції. Потім покладіть шматочок вершкового масла і зніміть поленту з вогню.

Готову поленту подавайте з креветками та чері, прикрасивши страву базиліком.

Готово!

Солодка полента з ягодами — рецепт

Солодка полента з ягодами

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 100 мл кукурудзяної крупи
  • 500 мл води
  • 1 яблуко
  • 1 ст. л. горіхової пасти
  • Жменя родзинок
  • Жменя ягід
  • Щіпка кориці

З'єднайте в каструлі кукурудзяну крупу, воду і поставте на плиту. Доведіть масу до кипіння. Потім додайте подрібнене яблуко і родзинки. Зробіть вогонь мінімальним і додайте горіхову пасту. Добре перемішайте масу.

Готову поленту викладіть на тарілку і прикрасьте корицею і ягодами.

Смачного!

Читайте також: Як приготувати італійську поленту – рецепти і поради

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття