Готуємо страви італійської кухні — смачні та оригінальні рецепти з полентою
Полента — це неймовірно смачна і дужа корисна італійська страва з кукурудзяної крупи.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Полента — це неймовірно смачна і дужа корисна італійська страва з кукурудзяної крупи. У ній містяться вітаміни групи А, В, Е, залізо і каротин. Крім того, полента є досить низькокалорійною. Пропонуємо вам кілька смачних і оригінальних рецептів з полентою, які урізноманітнюють ваш раціон.
Сирна полента з кульками із індички — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 150 г індички
- 1/2 склянки хлібної крихти
- 1 яйце
- 50 г сиру
- 3 ст. л. подрібненої цибулі
- 2 ст. л. базиліка
- 3 ст. л. в'ялених томатів
- 1/3 шт. цукіні
- 1 зуб. часнику
- 1/2 склянки томатного соусу
- 1 стакан води
- 1 стакан молока
- 1/2 склянки поленти
- 1/3 склянки твердого сиру
- 1 ст. л. вершкового масла
- Дрібка солі
В окремо ємності з'єднайте подрібнене м'ясо, яйце, тертий сир, цибуля, базилік, в'ялені томати, цукіні, часник і сіль. Перемішайте суміш і сформуйте невеликі кульки. Кожну із них обваляйте в хлібних крихтах.
Викладіть заготовки на деко і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
Тим часом приготуйте поленту. Для цього з'єднаєте в каструлі молоко, воду і доведіть до кипіння. Потім всипте крупу разом з вершковим маслом. Коли полента буде готова, додайте сир, перемішайте і тримайте на вогні ще кілька хвилин.
Готові м'ясні кульки полийте томатним соусом і подавайте з полентою.
Смачного!
Полента з креветками і томатами — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 1 стакан поленти
- 1 стакан молока
- 400 г креветок
- 4 склянки помідорів чері
- 2 зуб. часнику
- 1/4 склянки оливкової олії
- 4 ст. л. вершкового масла
- По дрібці солі і перцю
- Пучок базиліку
Розігрійте на сковороді 1 ст. л. оливкової олії. Потім викладіть креветки, посоліть і поперчити їх. Коли вони стануть рожевими, перекладіть на тарілку.
У цю ж сковороду додайте масло, що залишилося, подрібнені чері і часник. Готуйте суміш 5-10 хвилин.
Тим часом відваріть поленту на молоці. Влийте трохи води і доведіть масу до потрібної консистенції. Потім покладіть шматочок вершкового масла і зніміть поленту з вогню.
Готову поленту подавайте з креветками та чері, прикрасивши страву базиліком.
Готово!
Солодка полента з ягодами — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 100 мл кукурудзяної крупи
- 500 мл води
- 1 яблуко
- 1 ст. л. горіхової пасти
- Жменя родзинок
- Жменя ягід
- Щіпка кориці
З'єднайте в каструлі кукурудзяну крупу, воду і поставте на плиту. Доведіть масу до кипіння. Потім додайте подрібнене яблуко і родзинки. Зробіть вогонь мінімальним і додайте горіхову пасту. Добре перемішайте масу.
Готову поленту викладіть на тарілку і прикрасьте корицею і ягодами.
Смачного!
Читайте також: Як приготувати італійську поленту – рецепти і поради
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття