Menu
Готуємо страви грузинської кухні – цікаві рецепти смачного хачапурі

Готуємо страви грузинської кухні – цікаві рецепти смачного хачапурі

Якщо ви ще не пробували традиційне грузинське хачапурі – якнайшвидше виправляйте цю помилку. Для цього ми підібрали смачні рецепти страви, які не залишать вас байдужим.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Якщо ви ще не пробували традиційне грузинське хачапурі – якнайшвидше виправляйте цю помилку. Для цього ми підібрали смачні рецепти страви, які не залишать вас байдужим.

Єдиного рецепту хачапурі не існує. Але є багато варіацій страви, наприклад: по-аджарськи – у формі човника, з яйцем і сирною начинкою зверху, по-імеретинськи – у вигляді коржа з ​​сирною начинкою з імеретинського сиру, по-мегрельськи – у вигляді коржа з ​​сирною начинкою, посипаною зверху сиром. Всі вони неймовірно смачні та ситні. У цій статті ми розповімо, як приготувати апетитне хачапурі та порадувати близьких.

Хачапурі по-мегрельськи

Хачапурі по-мегрельськи

Це один з найбільш простих і смачних видів хачапурі. Найкраще подавати гарячим, а за бажанням – додати трішки зелені або сиру зверху. Для приготування вам знадобиться:

Сир

  • масло вершкове – 60-80 г

Замісіть тісто: ретельно перемішайте молоко, цукор, борошно, сіль, соду та дріжджі. Залиште настоятися на півтори години. Після чого розріжте на рівні частини і розкачайте до розмірів звичайної тарілки. Приготуйте начинку: натріть сир і масло на крупній тертці. Змішайте отриману суміш та скатайте у форму кулі. Покладіть начинку на розкачане тісто і защіпніть тісто як для хінкалі. Розкачайте його товщиною до 1 см. Відправте в духовку і готуйте до готовності. При подачі змастіть вершковим маслом.

Хачапурі по-аджарські

Хачапурі по-аджарські

Неймовірно ситна страва, яке з легкістю втамує голод і залишить лише приємні враження. Візьміть інгредієнти:

  • борошно – 400 г
  • вода – 300 мл
  • сіль – 1,5 ч. л.
  • дріжджі сухі – 0,5 ч. л.
  • масло вершкове – 100 г
  • яйце куряче – 5 шт.
  • сир сулугуні – 450 г

Сулугуні

  • цукор – за смаком

У розігрітій воді розбавте сіль та цукор. Потім додайте трішки борошна і дріжджів. Ретельно перемішайте вінчиком. Після чого поступово додайте решту борошна і замішуйте до тих пір, поки тісто не перестане відлипати від рук. Відставте готове тісто в тепле місце для набухання. Після чого розділіть на чотири рівні часті і розкачайте їх. Візьміть сир та натріть на крупній тертці. Додайте вершкового масла і добре перемішайте – так сирна начинка буде соковитішою. На розкачане тісто по всій площі розкладіть нашу начинку. Згорніть хачапурі так, щоб начинка була всередині і мала форму човника. За бажанням можете додати всередину «човника» ще трохи начинки. Змастіть хачапурі збитим яйцем. Відправте в розігріту духовку до 180 °С на півгодини. У готову хачапурі розбийте одне яйце і поставте ще 5 хвилин в духовку. Смачного!

Хачапурі по-імеретинськи

Хачапурі по-імеретинськи

Традиційно в рецептурі цього хачапурі використовується бездріжджове тісто на мацоні і начинка з імеретинського сиру. Пропонуємо вам трішки видозмінене, але не менш смачне хачапурі.

Для приготування візьміть інгредієнти:

Кефір

Молоко

  • розтоплене вершкове масло – 100 г
  • рослинне масло – 100 г
  • борошно – 800-1000 г
  • сухі дріжджі – 10 г
  • яйця – 3 шт.
  • імеретинський сир (можна адигейський або вимочену бринзу) – 1 кг
  • вершкове масло – 75 г
  • сметана – 1 ст. л.
  • жовток – 1 шт.
  • цукор – 1 ч. л.
  • сіль – за смаком

Розігрійте молоко, але не кип'ятіть. Додайте трохи цукру, дріжджі і 2 ст. л. соняшникової олії, присипте борошном і залиште в теплому місці на 15 хвилин. Після чого додайте одне яйце, половину просіяного борошна та кефір. Вимішуйте, поступово додаючи тепле розтоплене масло, другу половину борошна і сіль. Щоб тісто не прилипало до рук – налийте на долоні кілька крапель олії. Відставте тісто і дайте йому підійти близько години. Після чого знову вимісити і відставте ще на годину.

Натріть сир на крупній тертці, додайте яйце і м’яке вершкове масло. Поділіть тісто і начинку на 5 частин. Тісто розкачайте завтовшки 1 см і викладайте начинку, залишаючи від краю 3-4 см порожніми. Акуратно з'єднайте краї, переверніть хачапурі і легко розкачайте до товщини 1 см. Змішайте жовток, сметану і змастіть хачапурі, кілька разів наколюючи виделкою. Відправте в духовку при 180-190 °С на півгодини. Готово!

Читайте також Як приготувати капустяний пиріг – три рецепти смачної випічки 

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття