Menu
Готуємо страви французької кухні — рецепти смачного і ситного кіш Лорен

Готуємо страви французької кухні — рецепти смачного і ситного кіш Лорен

Кіш Лорен — це неймовірно смачний і ситний відкритий пиріг родом із Франції.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Кіш Лорен — це неймовірно смачний і ситний відкритий пиріг родом із Франції. Він ідеально підходить на сніданок, обід або вечерю, а його начинку можна змінювати на свій смак і кожен раз втілювати свої експерименти. У цій статті розповімо, як приготувати справжній кіш Лорен в домашніх умовах.

Кіш Лорен з куркою і грибами — рецепт

Кіш Лорен з куркою і грибами

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 200 г печериць
  • 270 г курячого філе
  • 1 стакан пшеничної муки
  • 1 яйце
  • 100 г вершкового масла

Вершкове масло

  • 2,5 ст. л. води
  • 150 г ріпчастої цибулі
  • 6 помідорів чері
  • 125 г твердого сиру

Твердий сир

  • 10 ст. л. вершків 30%
  • Сіль і перець — за смаком

Насамперед відваріть куряче філе в підсоленій воді. Потім дайте охолонути.

У просіяне борошно додайте терте вершкове масло, яйце, сіль і воду. Замісити тісто і відправте в холодильник на пів години.

Подрібніть цибулю і пасеруйте на олії. Потім додайте нарізані гриби, сіль і перець. Готуйте ще 5 хвилин.

Куряче філе наріжте кубиками і додайте до грибів. Перемішайте.

Натріть сир на середній тертці і з'єднайте з вершками.

Розкачайте тісто в пласт і викладіть у форму для випічки. Сформуйте бортики і обріжте краї ножем. Потім викладіть начинку і розкладіть помідори зрізом вниз. Залийте вершками з сиром і відправте пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

Смачного!

Кіш Лорен з беконом — рецепт

Кіш Лорен з беконом

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 250 г борошна
  • 125 г вершкового масла
  • 4 ст. л. холодної води
  • Дрібка солі

Для начинки:

  • 200 г бекону
  • 50 мл жирних вершків
  • 5 яєць
  • 30 г твердого сиру

Твердий сир

  • 2 середніх помідора
  • Маленький пучок петрушки
  • Мускатних горіх — за смаком
  • Сіль і перець — за смаком

Готуємо тісто. Для цього з'єднаєте в мисці борошно з сіллю, додайте вершкове масло кубиками і замісіть тісто. Потім додайте холодну воду і продовжуйте замішувати тісто до однорідного стану. Відправте його в холодильник на пів години. Потім розкачайте в пласт.

Готуємо начинку. Наріжте бекон кубиками і обсмажте на сковороді. Потім викладіть на паперові рушники, щоб стік зайвий жир. Подрібніть помідори, зелень і натріть сир.

В окремій ємності з'єднайте яйця, жирні вершки і збийте масу за допомогою вінчика. Потім додайте помідори, сир, зелень, сіль, перець і мускатний горіх. Перемішайте масу.

Викладіть тісто у форму для випічки, формуючи бортики. Потім викладіть шматочки бекону і залийте яєчно-вершковою масою.

Відправте пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 20-30 хвилин.

Готово!

Читайте також: День французької кухні — вчимося готувати кіш

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність. Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття