Menu
Готуємо смачні та оригінальні оладки – 5 рецептів

Готуємо смачні та оригінальні оладки – 5 рецептів

Готуємо смачні та оригінальні оладки – 5 рецептів

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Оладки – ідеальна страва для сніданку. Їх аромат завжди асоціюється з домашнім затишком, а смак нікого не залишить байдужим. Не бійтеся експериментувати, пробуйте нові інгредієнти та різноманітну подачу.

Ми підібрали для вас декілька оригінальних і дуже смачних рецептів на будь-який смак.

Фісташкові оладки – рецепт

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 100 мл йогурта (знежиреного)
  • 2 яйця
  • 50 мл молока

Молоко

  • 1/4 ч. л. ванілі (екстракт)
  • 1/2 ст. борошна
  • 1/2 ч. л. розпушувача
  • 1/4 ст. фісташок
  • 100 г вершкового масла
  • сіль і цукор – за смаком

Фісташкові оладки

Подрібніть фісташки в блендері. Змішайте їх з маслом до однорідної консистенції.

В окремій мисці змішайте молоко, йогурт, ваніль і яєчні білки. Потім в ще одній мисці змішайте розпушувач, борошно, сіль і цукор. Після чого з'єднайте молочну і мучну частини та ретельно перемішайте. Додайте фісташки і знову перемішайте.

Розігрійте масло в сковороді і обсмажте оладки з обох сторін близько 2 хвилин.

Готово!

Оладки з броколі, пармезаном і часником – рецепт

Вам знадобиться:

  • 1 зуб. подрібненого часнику
  • 1 яйце
  • 1/2 ст. пшеничного борошна
  • 1/4 чашки тертого пармезану

Парменталь

  • 2 ст. л. молока
  • 1/2 ч. л. солі
  • чорний перець – за смаком

Оладки з броколі, пармезаном і часником

Відваріть броколі і зробіть з неї пюре (головне, щоб не було великих грудочок).

Збийте яйце виделкою і додайте інші інгредієнти (молоко, пармезан, борошно, часник, сіль і перець). Потім додайте броколі і добре перемішайте.

Розігрійте трішки олії на сковороді і обсмажте оладки з кожного боку до золотистого кольору.

Смачного!

Оладки з курагою та соусом – рецепт

Оладки з кураги та соусом

Візьміть інгредієнти:

  • 350 г борошна
  • 3 яйця
  • 1 ст. л. кориці
  • 1 ст. л. тертої цедри апельсина
  • 225 мл молока
  • 40 г вершкового масла

Вершкове масло

  • 150 г цукрової пудри
  • сіль – за смаком

Для приготування соусу вам знадобиться:

  • 200 г кураги
  • 100 мл десертного білого вина
  • 0,5 склянки цукру
  • 500 мл води

Готуємо тісто. Просійте половину борошна з сіллю. Додайте корицю, цедру, цукрову пудру, розтоплене вершкове масло, молоко і яйця. Добре перемішайте вінчиком, додаючи борошно, що залишилася.

Розігрійте сковороду з невеликою кількістю масла. Обсмажте оладки з обох сторін по дві хвилини.

Промийте курагу і залийте половиною води. Варіть на слабкому вогні до м'якості. Потім подрібніть курагу за допомогою блендера і перетріть через сито. Поверніть назад в каструлю, додайте воду, що залишилася, цукор, добре перемішайте і варіть ще 7 хвилин. У соус влийте вино і подавайте в теплому вигляді разом з оладками.

Смачного!

Оладки з полуницею – рецепт

Оладки з полуницею

Візьміть інгредієнти:

  • 1 лимон
  • 75 г борошна
  • 250 г полуниці
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • 90 г цукру
  • 2 пакетики ванільного цукру
  • 1 яйце
  • 250 г кисломолочного сиру

Кисломолочний сир

  • 2 ст. л. коньяку
  • топленого масла – для смаження
  • 2 ч. л. цукрової пудри
  • дрібка солі

Вершкове масло, яйце, 2 ст. л. цукрового піску і ванільний цукор збийте до густої піни. Натріть цедру лимона на тертці і додайте в яєчну масу разом з борошном, сиром і сіллю. Відставте на пів години. Тим часом вичавіть сік з половини лимона. Перетворіть в пюре полуницю і змішайте з лимонним соком і цукром, що залишився. Додайте 2 столові ложки коньяку. Перемішайте масу.

Обсмажте оладки на розігрітому топлено маслі. Присипте їх пудрою і полийте полуничним соусом.

Смачного!

Читайте також: Меню для ласунів — як приготувати смачні оладки з фруктовою начинкою

Повітряні кавові оладки – рецепт

Повітряні кавові оладки

Візьміть інгредієнти:

  • 1 ст. л. розчинної кави
  • 50 мл води
  • 3 ст. л. цукру
  • 500 мл кислого молока
  • 1,5 ч. л. соди
  • 400 г борошна
  • рослинна олія – для смаження

Заваріть каву. Додайте трохи цукру, щоб прибрати гіркоту. Потім дайте каві охолонути до кімнатної температури.

Змішайте каву і кисле молоко. Поступово додайте борошно, просіваючи його через сито. Потім додайте соду, перемішуємо і залишаємо на пів години.

Смажте оладки на середньому вогні близько 4 хвилин з кожного боку. Можна подавати зі збитими вершками.

Смачного!

Більше цікавих рецептів читайте в статті Як приготувати пишні оладки — оладки на кефірі, ряжанці, молоці або сметані

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття