Menu
Готуємо котлети по-київськи – 3 вишуканих і смачних рецепти

Готуємо котлети по-київськи – 3 вишуканих і смачних рецепти

Ми підібрали рецепти котлет по-київськи, які ви з легкістю зможете приготувати для своєї сім'ї.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Ця страва поширена по всьому світу, але найкраще прижилася в українській столиці, від чого і пішла її назва. Популярну ресторанну страву не часто готують вдома, але ми підібрали рецепти котлет по-київськи, які ви з легкістю зможете приготувати для своєї сім'ї.

Відрізнити котлети по-київськи від традиційних дуже просто. Перші готуються з відбитого курячого філе, а не з фаршу. А покуштувавши смачну і соковиту начинку – ви назавжди закохаєтесь в цю страву. У цій статті ми розповімо, як приготувати ідеальні котлети по-київськи з підсмаженою скоринкою і ніжною соковитою м'якоттю всередині.

Класична котлета по-київськи

У такому варіанті завжди повинна бути маленька куряча кісточка, на яку зазвичай надягають папільйотку, щоб не обпекти руки. Для приготування класичної котлети по-київськи вам знадобиться:

  • вершкове масло – 140 г
  • петрушка – 20 г
  • курка – 1,2 кг
  • яйця – 2 шт.
  • сіль – 1/2 ч. л.
  • молоко – 100 мл

Молоко

  • пшеничне борошно – 60 г
  • рослинна олія – 300 мл
  • панірувальні сухарі – 140 г

Мясо

Розділіть курку таким чином, щоб отримати дві грудки. Збоку обов'язково повинна бути плечова кістка на ніжці. Зробіть надріз на внутрішній стороні філе від середини вздовж в обидві сторони. Акуратно відбийте половинки молотком.

Наріжте петрушку і змішайте її з маслом та сіллю. Розділіть суміш на дві частини і надайте їм зручну форму для начинки філе. Покладіть в морозилку на 5 хвилин. Після чого начиніть підготовлене м'ясо та щільно загорніть його. Потім знову приберіть в морозилку на 5 хвилин. Збийте яйця з молоком. Обваляйте котлети в борошні, потім в яєчно-молочної суміші, а потім в паніровці. Після чого знову обваляйте в яєчно-молочної суміші і паніровці.

Підсмажте котлети в попередньо розігрітій фритюрниці до 200 °C (приблизно 5 хвилин). Потім доведіть до готовності в розігрітій до 200 °C духовці (приблизно 10 хвилин). Готово!

Котлета по-київськи зі свинини

Іноді можна відійти від класичного варіанту котлет і додати щось нове. Пропонуємо приготувати котлету зі свинини. Вам знадобиться:

  • свиняча вирізка – 400 г
  • вершкове масло – 100 г

Масло

  • подрібнений часник – 2 зуб.
  • яйця – 2 шт.
  • петрушка і кріп – за смаком
  • сіль і перець – за смаком

Котлета по-київськи зі свинини

Приготуйте начинку: ретельно перемішайте розм'якшене вершкове масло, дрібно порізані петрушку та кріп, подрібнений часник і дрібку солі. Викладіть масло на харчову плівку, сформуйте ковбаски і відправте в морозильник. Свинячу вирізку наріжте пластами і акуратно відбийте молотком. Посоліть і поперчіть його.

Змішайте яйця зі спеціями. Поріжте начинку для котлет на шматочки, викладіть на м'ясо і скрутіть в щільні рулети. Спочатку обваляйте котлети в борошні, вмочіть в яєчну суміш, а потім – в панірувальних сухарях, змішаних з прянощами для м'яса. Повторіть процес два або три рази, після чого обсмажте котлети в маслі. За бажанням можете дати запектися в духовці або подавати відразу.

Котлета по-київськи – мексиканський рецепт

Такий варіант котлет більше підійде тим, хто любить щось гостреньке, завдяки перцю чилі. Візьміть інгредієнти:

  • вершкове масло – 5 ст. л.
  • тертий твердий сир – 3 ст. л.

Сир

  • сушену цибулю – 2 ч. л.
  • сіль – 1/2 ч. л.
  • сирні крекери – 1 ст.
  • приправа «Тако» – 1/2 ч.л.
  • куряча грудка – 6 шт.
  • консервований перець чилі – за смаком

Котлета по-київськи – мексиканський рецепт

Приготуйте начинку: ретельно перемішайте вершкове масло, сир, консервований перець чилі, сушену цибулю і сіль. Скачайте в кульки і відправте в холодильнику. Для панірування вам знадобляться крекери і приправа «Тако», яку найчастіше люблять використовувати в Латинській Америці. Таку приправу можна приготувати самостійно. До складу входять чилі, паприка, кмин, орегано, кайенский перець, часник, базилік і сушена цибуля.

Акуратно відбийте шість курячих грудок. На кожен зі шматочків покладіть заздалегідь заготовлену начинку. Згорніть в рулетик, обмокніть в розтопленому маслі і обваляйте в паніровці. Закріпіть котлети зубочистками, покладіть в посуд для випікання і відправте на високу потужність в мікрохвильову піч на 15 хвилин. Після чого приберіть зубочистки і можна подавати. До нього можна приготувати будь-який соус, наприклад, грибний, молочний або томатний, який тільки підкреслить смак цієї вишуканої страви. Смачного!

Читайте також: Печена картопля у раціоні — три оригінальних і корисних рецепти

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття