Menu
Готуємо корисні і смачні зимові салати — 5 рецептів

Готуємо корисні і смачні зимові салати — 5 рецептів

Пропонуємо вам прості рецепти салатів, які обов'язково увійдуть в ваш повсякденний раціон.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Зимові салати повинні бути не тільки смачними, але й корисними, оскільки в холодну пору року наш організм вимагає більше вітамінів. Пропонуємо вам прості рецепти салатів, які обов'язково увійдуть в ваш повсякденний раціон.

Салат з брокколі, кеш'ю і журавлиною — рецепт

Салат з брокколі, кеш'ю і журавлиною

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 300 г брокколі (суцвіття)
  • 50 г кеш’ю
  • 50 г журавлини
  • 2 моркви
  • Дрібка солі
  • 2 ст. л. оливкової олії

Ретельно промийте та відваріть брокколі і моркву. Остудіть і очистіть моркву. Потім наріжте її кружечками. Візьміть невелику миску і перекладіть туди брокколі, моркву, журавлину і кеш’ю. Перемішайте суміш. Заправте оливковою олією і знову перемішайте.

Додайте сіль за смаком і подавайте до столу.

Смачного!

Салат з яйцем, куркою і фісташками — рецепт

Салат з яйцем, куркою і фісташками

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 2 яйця
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 лимон
  • 2 ст. л. йогурту

Йогурт

  • 200 г курячого філе
  • 40 г оливок
  • 40 г в'ялених помідорів
  • 1 пучок базиліка
  • 1 жменю горіхів
  • Салат (зелений)

Відваріть яйця і відразу перекладіть їх в холодну воду. Потім очистіть і розріжте навпіл.

Приготуйте заправку. Для цього в окремій ємності з'єднайте олію з цедрою, соком лимона, йогуртом і приправами — за смаком.

Куряче філе промийте і обсмажте на сковороді-гриль або антипригарній сковороді. Потім наріжте її невеликими шматочками і з'єднайте з оливками, в'яленими томатами, базиліком і листям салату. Добре перемішайте і заправте салат. Знову перемішайте.

Подрібніть і обсмажте горіхи на сухій сковороді. Салат розкладіть на дві тарілки, зверху покладіть по половинці яєць і присипте горіхами та зеленню.

Смачного!

Салат з морквяний паличок в мандариновий соусі — рецепт

Салат из морковных палочек в мандариновом соусе

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 800 г очищеної моркви
  • 3 мандарина
  • 2 лимона
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • Скибочку вершкового масла

Вершкове масло

  • Спеції — за смаком

У першу чергу розігрійте духовку до 200 градусів.

Візьміть велику каструлю, налийте води і доведіть до кипіння. Очистіть моркву і наріжте уздовж і на половинки. Перекладіть їх в каструлю і знову доведіть до кипіння. Після цього варіть ще 4 хвилини. Потім злийте воду.

Ще гарячу морква з'єднайте з цедрою, олією, маслом і улюбленими спеціями. Акуратно перемішайте. Потім перекладіть морква на деко, додайте лимон, мандарин і відправте в духовку на 40 хвилин. За цей час вона стане ніжною і набуде золотистого кольору.

Смачного!

Салат із фруктів і кіноа з цитрусово-маковим соусі — рецепт

Салат із фруктів і кіноа з цитрусово-маковим соусі

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 1/2 ст. кіноа
  • 1 ст. води
  • 1 чашка полуниці
  • 1/2 чашки чорниці
  • 1 чашка манго
  • 1/2 чашки журавлини
  • 2 апельсина
  • 1 лимон
  • 3 ст. л. маку
  • 1 ст. л. цукру

Візьміть маленьку каструлю, перекладіть туди кіноа і залийте водою. Поставте на плиту і доведіть до кипіння. Після цього поставте на мінімальний вогонь і накрийте каструлю кришкою. Продовжуйте готувати ще 15 хвилин. Потім зніміть з вогню і дайте кіноа охолонути.

Тим часом приготуйте соус. З апельсинів і лимону вичавіть сік. Натріть цедру лимона. Додайте мак, цукор і поставте суміш варитися на повільний вогонь приблизно 10 хвилин. Він повинен загуснути. Потім остудіть соус.

Візьміть глибоку миску і перекладіть кіноа, фрукти, ягоди і залийте соусом.

Готово!

Салат з цвітної капусти з заправкою з авокадо — рецепт

Салат з цвітної капусти з заправкою з авокадо

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 1 чашка цвітної капусти
  • 1 авокадо
  • 1/2 чашки нуту
  • 1/2 кабачка
  • 1 лист норі
  • Дрібка солі

Цвітну капусту розділіть на суцвіття і подрібніть кабачок. Перекладіть інгредієнти в миску і перемішайте. Додайте варений нут. Потім наріжте норі тонкими скибочками смужками і перекладіть в миску. Додайте сіль за смаком і перемішайте салат.

Розімніть авокадо за допомогою вилки і додайте трохи води. Перемішайте соус і додайте в салат.

Готово!

Читайте також: Готуємо смачні і прості салати з морепродуктами — 5 рецептів

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття