Готуємо фалафель в домашніх умовах — смачні рецепти і поради
Фалафель — це обсмажені кульки із нуту, з додаванням різних спецій і трав.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Фалафель — це обсмажені кульки із нуту, з додаванням різних спецій і трав. Спочатку свою популярність страва знайшла в Ізраїлі, а вже потім її почали готувати мало не в усьому світі. І не дарма! Фалафель дуже смачна, пряна, ніжна і до того ж корисна страва. Нут є одним із кращих джерел білка. Щоб фалафель вийшов ідеальним, ділимося невеликими порадами:
- До пюре з нуту можна додавати різні спеції, зелень, булгур або навіть хлібні крихти. Так смак фалафелю буде більш виразним.
- Щоб домогтися ніжної структури фалафелю, додайте трохи хумусу (соусу з нуту).
- Перед тим, як приступати смажити фалафель, дайте йому постояти деякий час, щоб він ввібрав аромат усіх трав і спецій.
Пропонуємо вам приготувати таку смачну і корисну страву самостійно.
Класичний фалафель — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 1 ст. нуту
- 1 цибулина
- 2 зуб. часнику
- 1 гострий перець
- 1/2 ч. л. зіри
- 1 ч. л. куркуми
- 1 щіпка кардамону
- 1 пучок кінзи
- Лаваш або піта
- Рослинна олія
- Сіль
У першу чергу замочіть нут в склянці води. Залиште на ніч. Потім вранці злийте воду і пропустіть через м'ясорубку. Краще повторити процедуру два рази. До отриманої маси додайте подрібнену цибулю, зелень, часник, гострий перець, куркуму, сіль і спеції. Ретельно перемішайте суміш. Вона повинна стати однорідною.
Сформуйте невеликі кульки. Потім обсмажте у фритюрі при температурі 200 градусів. На них повинна утворитися рум'яна скоринка.
Смачного!
Фалафель з сиром і шпинатом — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 200 г листя шпинату
- 300 г відвареного нуту
- 100 г борошна
- 100 г адигейського сиру
- 2 ч. л. кумина
- Сіль і спеції — за смаком
- Рослинна олія (для смаження)
Перемістіть шпинат в друшляк і обдайте окропом. Потім залиште на деякий час, щоб шпинат охолов і добре відіжміть руками.
У чашу комбайна перемістіть сир, кумін, шпинат і нут. Ретельно все перемішайте. Потім додайте сіль, спеції і борошно. Знову перемішайте суміш і сформуйте невеликі кульки.
Розігрійте рослинну олію в глибокій сковороді. Обсмажте фалафель з усіх боків.
Готово!
Читайте також: Як приготувати смачний хумус – рецепти і поради
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття