Menu
Готуємо фалафель в домашніх умовах — смачні рецепти і поради

Готуємо фалафель в домашніх умовах — смачні рецепти і поради

Фалафель — це обсмажені кульки із нуту, з додаванням різних спецій і трав.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Фалафель — це обсмажені кульки із нуту, з додаванням різних спецій і трав. Спочатку свою популярність страва знайшла в Ізраїлі, а вже потім її почали готувати мало не в усьому світі. І не дарма! Фалафель дуже смачна, пряна, ніжна і до того ж корисна страва. Нут є одним із кращих джерел білка. Щоб фалафель вийшов ідеальним, ділимося невеликими порадами:

  • До пюре з нуту можна додавати різні спеції, зелень, булгур або навіть хлібні крихти. Так смак фалафелю буде більш виразним.
  • Щоб домогтися ніжної структури фалафелю, додайте трохи хумусу (соусу з нуту).
  • Перед тим, як приступати смажити фалафель, дайте йому постояти деякий час, щоб він ввібрав аромат усіх трав і спецій.

Пропонуємо вам приготувати таку смачну і корисну страву самостійно.

Класичний фалафель — рецепт

Класичний фалафель

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 1 ст. нуту
  • 1 цибулина
  • 2 зуб. часнику
  • 1 гострий перець
  • 1/2 ч. л. зіри
  • 1 ч. л. куркуми
  • 1 щіпка кардамону
  • 1 пучок кінзи
  • Лаваш або піта
  • Рослинна олія
  • Сіль

У першу чергу замочіть нут в склянці води. Залиште на ніч. Потім вранці злийте воду і пропустіть через м'ясорубку. Краще повторити процедуру два рази. До отриманої маси додайте подрібнену цибулю, зелень, часник, гострий перець, куркуму, сіль і спеції. Ретельно перемішайте суміш. Вона повинна стати однорідною.

Сформуйте невеликі кульки. Потім обсмажте у фритюрі при температурі 200 градусів. На них повинна утворитися рум'яна скоринка.

Смачного!

Фалафель з сиром і шпинатом — рецепт

Фалафель з сиром і шпинатом

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 200 г листя шпинату
  • 300 г відвареного нуту
  • 100 г борошна
  • 100 г адигейського сиру

адигейський сир

  • 2 ч. л. кумина
  • Сіль і спеції — за смаком
  • Рослинна олія (для смаження)

Перемістіть шпинат в друшляк і обдайте окропом. Потім залиште на деякий час, щоб шпинат охолов і добре відіжміть руками.

У чашу комбайна перемістіть сир, кумін, шпинат і нут. Ретельно все перемішайте. Потім додайте сіль, спеції і борошно. Знову перемішайте суміш і сформуйте невеликі кульки.

Розігрійте рослинну олію в глибокій сковороді. Обсмажте фалафель з усіх боків.

Готово!

Читайте також: Як приготувати смачний хумус – рецепти і поради

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття