Menu
Чим корисна вівсянка та як її полюбити – корисні поради та смачні рецепти

Чим корисна вівсянка та як її полюбити – корисні поради та смачні рецепти

Чим корисна вівсянка і як її полюбити – корисні поради та смачні рецепти

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Ідеальний день той, що почався з вівсянки. Чому? Розповімо в цій статті і поділимося оригінальними рецептами.

Вівсянка не просто каша для чергового сніданку. Цей неймовірно корисний і популярний продукт – справжній скарб для нашого організму. Склад вівсяної каші багатий великою кількістю вітамінів, мінералів, поживних речовин, а також рядом інших корисних властивостей, наприклад:

- Вівсянка покращує роботу травної системи і прискорює метаболізм, що допоможе вам завжди залишатися в прекрасній фізичній формі.

- Вівсянка м'яко очищає організм від токсинів та інших непотрібних речовин, оскільки у вівсянці міститься клітковина. Вона м'яко очищає стінки кишечника і нормалізує його роботу.

- Мало хто знає, але вівсяна каша – це прекрасний натуральний антидепресант. Він надає організму заспокійливу дію і стимулює вироблення серотоніну, який називають гормоном щастя.

- Вівсянка також сприяє зниженню тиску, тому всім, хто страждає гіпертонією рекомендується щодня з'їдати порцію вівсянки.

- Вівсяна каша зміцнює серцево-судинну систему. Бета-глюкан, який міститься в ній, сприяє зниженню рівня поганого холестерину.

Важко переоцінити користь вівсяної каші.Ддосить додати її в свій щоденний раціон і самостійно подивитися на результати вживання цього продукту. Пропонуємо добірку смачних і корисних рецептів з вівсянки, які обов'язково припадуть вам до смаку.

Дієтичні млинці з вівсяної муки – рецепт

Дієтичні млинці з вівсяної муки

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 300 г вівсяного борошна
  • 2 яйця
  • 250 мл молока

Молоко

  • 1 ст. л. рослинної олії
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1 ч. л. цукру

Насамперед злегка збийте яйця з цукром. Додайте молоко і розпушувач. Добре перемішайте. Поступово додайте борошно, одночасно замішуючи тісто. Додайте рослинну олію. Обсмажте млинці до золотистого кольору на розігрітій сковороді з обох сторін. Подавайте з малиною або іншими улюбленими ягодами. Смачного!

Більше цікавих рецептів – в статтіСмачно, корисно, поживно — прості ідеї для тих, хто любить каші

Вівсяне печиво з бананом і родзинками – рецепт

Вівсяне печиво з бананом і родзинками

Візьміть інгредієнти:

  • 1 ст. вівсяних пластівців
  • 1 банан
  • 0,5 склянки родзинок
  • 60 г кокосова стружка
  • 1 білок
  • мед – за смаком

З'єднайте кокосову стружку, родзинки, вівсянку і мед. Перемішайте за допомогою блендера банан і білок. Додайте суміш до сухих інгредієнтів і добре перемішайте. Сформуйте печиво і викладіть їх на деко, застелене пергаментним папером. Відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Готово!

Протеїновий батончик з вівсяними пластівцями і горіхами – рецепт

Протеїновий батончик з вівсяними пластівцями і горіхами

Візьміть інгредієнти:

  • 5 ст. л. вівсяних пластівців
  • 5 ст. л. кукурудзяних пластівців
  • 4 ст. л. арахісової пасти
  • молоко – за смаком
  • жменю подрібнених горіхів
  • жменю очищених соняшникового насіння

З'єднайте горіхи, вівсяні пластівці і насіння. Влийте трохи молока і добре перемішайте. Маса повинна вийти густою. Додайте арахісову пасту і так само ретельно перемішайте. Викладіть масу на харчову плівку і розкачайте її в пласт. Зверху також накрийте харчовою плівкою і залиште в морозилці близько 2-3 годин. Потім наріжте їх на шматочки і батончики готові! Смачного!

Читайте також: Як приготувати вівсяну кашу на молоці — 5 рецептів

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття