Menu
Чушки бюрек

Чушки бюрек

Поки сезон ще триває, неодмінно спробуйте чудову страву болгарської кухні — «чушки бюрек»! Болгарською «чушка» саме й означає «солодкий перець», а «бюрек» – то виріб з тіста, тобто пиріжок. Ця страва якраз і схожа на пиріжки з солодкого перцю з начинкою із бринзи чи кисломолочного сиру.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Інгредієнти:

  • 8 солодких перців
  • 200 г кисломолочного сиру 9% жиру ТМ «Яготинський»
  • 4 яйця
  • 100 г панірувальних сухарів
  • 4 ст. л. рослинної олії
  • чорний мелений перець, сіль, зелень, кропу чи петрушки — до смаку

 

Приготування:

  1. Очистити перці від насіння та хвостиків, розкласти на деко та відправити в розігріту до 200 градусів духовку на 25–30 хвилин, поки перці стануть м’якими. За цей час один раз перевернути їх. Коли спечуться, обдати холодною водою і відразу зняти шкірку.
  2. Кисломолочний сир розім’яти виделкою. Додати 2 яйця, порубану зелень, посолити, поперчити, гарно перемішати і наповнити начинкою перці (не дуже багато, щоб не тріснули).
  3. В одній мисці збити два яйця, в іншу насипати панірувальні сухарі. Чушки вмочити в яйця, обваляти в сухарях (знову яйце-сухарі) і відправити на пательню з олією. Смажити з двох боків на трохи більш, як середньому вогні, до апетитної скоринки.

Смачного!

 

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття