Menu
Чому виробник молочної продукції не має права приймати продукт від кінцевих споживачів для проведення досліджень?

Чому виробник молочної продукції не має права приймати продукт від кінцевих споживачів для проведення досліджень?

Шановний споживач! Користуючись нагодою, висловлюємо Вам свою повагу та повідомляємо, що вся продукція Товариства виробляється у повній відповідності до вимог українського законодавства стосовно якості та безпечності харчових продуктів.

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Шановний споживач! 

Користуючись нагодою, висловлюємо Вам свою повагу та повідомляємо, що вся продукція Товариства виробляється у повній відповідності до вимог українського законодавства стосовно якості та безпечності харчових продуктів. Усі технологічні процеси з виробництва продуктів харчування сертифіковані у відповідності до вимог міжнародних стандартів HACCP та/або ISO.

Виробництво продукції знаходиться під постійним контролем Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. 

Крім того, торгівельними підприємствами, при отриманні продукції для подальшої реалізації кінцевим споживачам, здійснюється перевірка якості кожної партії такої продукції.

При зверненні споживачів до нашого Товариства щодо неналежної якості продукції та проведення дослідження щодо якості продукції Товариства, яка була придбана у торгівельних підприємствах, просимо звернути увагу на наступні обставини:

Товариство, як виробник, несе відповідальність за якість та безпеку харчових продуктів на стадії виробництва  щодо відповідності нормативним документам (ДСТУ, ТУ та ін.), що регламентують порядок виробництва, а саме: контроль якості сировини, технологічних процесів, маркування та ін.

При цьому, Товариство не має права здійснювати дослідження продукції, отриманої від кінцевих споживачів, на предмет дослідження якості та безпечності у зв’язку з тим, що висновки за такими дослідженнями можуть бути не достовірними за рядом факторів.

Нормами чинного законодавства регламентовано чіткий порядок відбору зразків продукції для дослідження.

Так,  відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 833 від 14 червня 2002 року, затверджено «Порядок відбору зразків продукції тваринного, рослинного і біотехнологічного походження для проведення досліджень».

Цей Порядок визначає механізм відбору зразків продукції тваринного, рослинного і біотехнологічного походження, що підлягає державному ветеринарно-санітарному контролю, для проведення ветеринарно-санітарної експертизи і досліджень з метою визначення показників її якості та безпеки. Дія цього Порядку поширюється на всі підприємства, установи та організації незалежно від форми власності, а також на фізичних осіб, діяльність яких пов'язана з виробництвом, переробкою, транспортуванням та реалізацією, в тому числі експортом чи імпортом продукції. Відбір зразків усіх видів продукції проводиться в місцях її виробництва, зберігання, транспортування та реалізації з видачею ветеринарного свідоцтва форми № 2. До виконання цієї роботи залучаються спеціалісти державної установи ветеринарної медицини, які визначають державну лабораторію ветеринарної медицини для дослідження зразків. Відбір зразків продукції проводиться за обов'язкової присутності власника (його представника). 

Відповідно до вказаного порядку, для проведення дослідження у державних лабораторіях ветеринарної медицини зразки продукції надаються її власниками безоплатно з оформленням акту. Зразки продукції пакуються і пломбуються на місці відбору.

Також, відповідно до Інструкції щодо організації виробничого мікробіологічного контролю на підприємствах молочної промисловості, погодженої Державною ветеринарною та фітосанітарною службою, Головним державним санітарним лікарем України, Міністерством аграрної політики України, проби продукту повинні бути доставлені в лабораторію не пізніше ніж через 2 години після їх відбирання.

Зберігати та транспортувати проби необхідно таким чином, щоб уникнути будь-яких змін проб та впливу негативних факторів. Мікробіологічне контролювання продукту виконується не пізніше ніж через 4 години із моменту відбирання проб.

На підставі вищевикладеного, наше Товариство не має права приймати продукцію від кінцевих споживачів – фізичних осіб для здійснення будь-яких досліджень, так як не можуть бути дотримані умови відбору та передачі зразків до спеціалізованих лабораторій, що в свою чергу, може вплинути на неупередженість та достовірність висновків таких досліджень. 

Користуючись нагодою, висловлюємо Вам свою повагу та повідомляємо, що вся продукція Товариства виробляється у повній відповідності до вимог українського законодавства стосовно якості та безпечності харчових продуктів. Усі технологічні процеси з виробництва продуктів харчування сертифіковані у відповідності до вимог міжнародних стандартів HACCP та/або ISO.

Виробництво продукції знаходиться під постійним контролем Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Крім того, торгівельними підприємствами, при отриманні продукції для подальшої реалізації кінцевим споживачам, здійснюється перевірка якості кожної партії такої продукції.

При зверненні споживачів до нашого Товариства щодо неналежної якості продукції та проведення дослідження щодо якості продукції Товариства, яка була придбана у торгівельних підприємствах, просимо звернути увагу на наступні обставини:

Товариство, як виробник, несе відповідальність за якість та безпеку харчових продуктів на стадії виробництва  щодо відповідності нормативним документам (ДСТУ, ТУ та ін.), що регламентують порядок виробництва, а саме: контроль якості сировини, технологічних процесів, маркування та ін.

При цьому, Товариство не має права здійснювати дослідження продукції, отриманої від кінцевих споживачів, на предмет дослідження якості та безпечності у зв’язку з тим, що висновки за такими дослідженнями можуть бути не достовірними за рядом факторів.

Нормами чинного законодавства регламентовано чіткий порядок відбору зразків продукції для дослідження.

Так,  відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 833 від 14 червня 2002 року, затверджено «Порядок відбору зразків продукції тваринного, рослинного і біотехнологічного походження для проведення досліджень».

Цей Порядок визначає механізм відбору зразків продукції тваринного, рослинного і біотехнологічного походження, що підлягає державному ветеринарно-санітарному контролю, для проведення ветеринарно-санітарної експертизи і досліджень з метою визначення показників її якості та безпеки. Дія цього Порядку поширюється на всі підприємства, установи та організації незалежно від форми власності, а також на фізичних осіб, діяльність яких пов'язана з виробництвом, переробкою, транспортуванням та реалізацією, в тому числі експортом чи імпортом продукції. Відбір зразків усіх видів продукції проводиться в місцях її виробництва, зберігання, транспортування та реалізації з видачею ветеринарного свідоцтва форми № 2. До виконання цієї роботи залучаються спеціалісти державної установи ветеринарної медицини, які визначають державну лабораторію ветеринарної медицини для дослідження зразків. Відбір зразків продукції проводиться за обов'язкової присутності власника (його представника).

Відповідно до вказаного порядку, для проведення дослідження у державних лабораторіях ветеринарної медицини зразки продукції надаються її власниками безоплатно з оформленням акту. Зразки продукції пакуються і пломбуються на місці відбору.

Також, відповідно до Інструкції щодо організації виробничого мікробіологічного контролю на підприємствах молочної промисловості, погодженої Державною ветеринарною та фітосанітарною службою, Головним державним санітарним лікарем України, Міністерством аграрної політики України, проби продукту повинні бути доставлені в лабораторію не пізніше ніж через 2 години після їх відбирання.

Зберігати та транспортувати проби необхідно таким чином, щоб уникнути будь-яких змін проб та впливу негативних факторів. Мікробіологічне контролювання продукту виконується не пізніше ніж через 4 години із моменту відбирання проб.

На підставі вищевикладеного, наше Товариство не має права приймати продукцію від кінцевих споживачів – фізичних осіб для здійснення будь-яких досліджень, так як не можуть бути дотримані умови відбору та передачі зразків до спеціалізованих лабораторій, що в свою чергу, може вплинути на неупередженість та достовірність висновків таких досліджень.

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

 

Популярні матеріали

1799

Готуємо солоні пироги-тарти — найсмачніші рецепти

Солоні пироги-тарти — це прекрасне рішення для сімейної вечері або обіду.
1373

Сезон гарбуза — готуємо гарбузові пончики, гарбузовий крем-брюле і брускетти з гарбузом і сиром

Сезон гарбуза — готуємо гарбузові пончики, гарбузовий крем-брюле і брускетти з гарбузом і…
1175

Зміцнюємо імунітет — готуємо смачні вітамінні салати

Щоб підтримувати імунітет в порядку — пропонуємо кілька простих, корисних вітамінних…
1103

Що приготувати з білих грибів — 3 смачних осінніх рецепти

Білі гриби по праву можна вважати одними з найсмачніших і популярних.
751

Як спекти гарбузовий рулет з сиром та шпинатом — смачно, просто та оригінально

Смачно, просто і оригінально — готуємо гарбузовий рулет з сиром та шпинатом
534

Смак дитинства — готуємо приголомшливий бісквітний рулет

М'який тонкий корж і бездоганний крем не залишить байдужим жодного любителя солодких…
492

Як приготувати рікотники — смачні рецепти

Рікотники — це дуже ніжний і не менш смачний варіант сирників.
459

Швидко, смачно і оригінально — готуємо ліниві голубці з брусницею, з гарбузом, з сиром

Пропонуємо кілька прекрасних рецептів лінивих голубців, які не займуть багато часу в…