23 липня 2013

У липні 2013 р. портфель ТМ «Яготинське» та ТМ «Славія» поповнився новинками — термостатною сметаною «з печі» 21% жиру.

Сметана — прадавній слов’янський кисломолочний продукт, який виробляється шляхом сквашування вершків з натурального коров’ячого молока чистими культурами молочнокислих бактерій. Найбільш приближеним до традиційного виготовлення сметани є термостатний спосіб. При ньому у термостатну камеру-піч закладають попередньо заквашені вершки, розлиті по стаканчиках. Саме в них відбувається сквашування, дозрівання та охолодження продукції.

Термостатний спосіб виготовлення сметани дозволяє створити продукт високої якості й зберегти всі його корисні властивості. Результатом сквашування є утворення пружного молочно-білкового непорушного згустку, який має неперевершений смак та виступає джерелом вітамінів, органічних кислот, макро- і мікроелементів, білків.

Термостатна сметана 21% жиру зберігається не більше 10 діб від дати виробництва за температури (4±2)°С.