30 листопада 2012

23 листопада 2012 року Золотоніський маслоробний комбінат, одне з найкращих підприємств молокопереробної промисловості України, що з 2000 року входить до складу холдингу «Молочний альянс», відзначив свій 80-літній ювілей.

Маслоробний завод було збудовано в 1932 році. На той час він виробляв лише один вид молочної продукції — вершкове масло: 400 кг на добу. Проте, справжнього розквіту завод досяг у 70-ті роки, а за період з 2006 року, коли підприємство було перепрофільовано на випуск твердих сирів, капітальні інвестиції холдингу в розвиток виробництва склали більше 80 млн.грн.

Золотоніський маслоробний комбінат — лауреат всеукраїнської акції «Золота фортуна — 1999» в номінації «продукція як зразок довіри споживача» всеукраїнського відкритого рейтингу популярності і якості «Колесо фортуни», неодноразово нагороджувався Дипломом Національного виставкового центру України. Підприємству присвоєно звання «Володар титулу «Всеукраїнське визнання», а також комбінат нагороджений Дипломом «За якість та професіоналізм». Сир твердий «Російський» нагороджено Золотою медаллю Національної Асоціації молочників України в 2011 році, сир «Сирприз» став фіналістом Всеукраїнського конкурсу якості продукції, товарів, робіт «100 кращих товарів України 2011 р.», сир твердий «Маркіз де Чіз» нагороджено Дипломом та Золотою медаллю дегустаційного конкурсу якості молочних продуктів Центральної галузевої дегустаційної комісії Національної асоціації молочників України в 2012 році.

Сьогодні молочна продукція Золотоніського маслоробного комбінату під відомими торговими марками «Златокрай», «Пирятинъ», «Славія» користується популярністю не тільки в Україні, але й далеко за її межами. Твердий сир задовольняє найвимогливіші смаки жителів Росії та Казахстану; суха сироватка експортується по всьому світу: в Африку, Пакистан, Індонезію, Японію, Китай, Голландію, Німеччину.