10 червня 2014

Незалежне тестування кефірів 9 українських виробників провела споживча організація «Центр експертиз «Тест». Продукт перевіряли за хімічними, мікробіологічними та органолептичними показниками, а також оцінили його упаковку та маркування. Кефір ТМ «Яготинське» з честю пройшов випробування. У його складі експерти не виявили ні рослинних жирів, ні кишкової палички, а ось корисних мікроорганізмів у ньому виявилося навіть більше норми.

Від кефіру всі очікують користі і особливого, специфічного смаку. Але і те, і інше можливо лише за умови, що кефір справжній, правильний, зроблений з молока і містить не тільки молочнокислі бактерії, а й дріжджі. Саме таким незалежні експерти визнали кефір «Яготинський».

Технологія виробництва кефіру — це внесення закваски в молоко і «вичікування» поки продукт «не набере» необхідної кислотності. Велике значення для отримання смачного і якісного продукту має і якість сировини, що надходить на виробництво, і ретельність його теплової обробки — пастеризації перед внесенням закваски. Сама закваска та умови сквашування (температура, тривалість, перемішування) відіграють вирішальну роль у формуванні консистенції, смаку, запаху і корисних властивостей цього продукту.

Це вже далеко не перша нагорода за високу якість, яку отримує продукція ТМ «Яготинська», зокрема, кефір. Тільки минулого року продукція ТМ «Яготинська» зайняла лідируючі позиції в декількох споживчих конкурсах-рейтингах, експертами яких виступили українські споживачі. Найбільш значущим з таких конкурсів був конкурс «Фаворити успіху 2013».