4 березня 2020

ТДВ «Яготинський маслозавод» протягом трьох місяців — березня, квітня і травня, — безкоштовно надаватиме молоко 2,6% жиру ТМ «Яготинське» середній школі № 1 м. Яготин. Це відбуватиметься в рамках пілотного проекту здорового харчування в українських школах, який було запроваджено за ініціативи дружини Президента України Олени Зеленської.

Свіже та якісне молоко, яке поставлятиметься Яготинським маслозаводом кожного учбового дня, будуть споживати учні 1–4 класів до кінця поточного навчального року.

«Ми підтримали пропозицію щодо участі у пілотному проекті, бо вважаємо його доцільним і необхідним. Тим більше, мета даного проекту повністю співпадає з одним із філософських пріоритетів нашої компанії. А саме: турбота про здоров’я нації. Молоко є дуже корисним продуктом, особливо для дітей. А здорові діти — здорова нація!», — зазначив голова Наглядової Ради ГК «Молочний альянс» Сергій Вовченко.

Аналогічні програми із щоденного забезпечення молоком дітей в освітніх закладах діють більш ніж в 80 країнах світу.

Нагадаємо, ідея започаткувати проект в Україні виникла під час візиту першої леді до Черкас у грудні минулого року. Тоді Черкаська область погодилась стати пілотним регіоном задля запровадження ініціативи. Пізніше проект було обговорено з головами Черкаської та Київської обласних державних адміністрацій. Пілотний проект стартував 2 березня 2020 року.