27 червня 2022

Софійка Бондар, Єва Шунь з Віннічини і Настя Луцик із Львівщини. Життя цих трьох маленьких дівчаток врятовано завдяки споживачам продукції ТМ «Яготинське для дітей», які взяли участь у благодійній акції, яку проводив відомий дитячий бренд разом із мережею супермаркетів «Фора». Завдяки акції «Серце б’ється завдяки…» було зібрано 232 536 гривень, які були направлені на придбання спеціального обладнання для проведення ендоваскулярних операцій дітям, які мають вади серця.

«Наша акція закінчилась за тиждень до початку війни. За попередніми планами, вже у березні мали пройти операції…Але через бойові дії наші плани були призупинені. Ми раді, що війна не завадила нашій добрій справі і вже наприкінці квітня, завдяки лікарям, була проведена перша операція, а у травні і червні – наступні дві. Три маленьких серденька були врятовані завдяки кожному з вас!», — розповіла PR-менеджер ГК «Молочний альянс» Світлана Хіноцька.

Софійці Бондар успішну операцію провів лікар Інституту ім.М.М.Амосова Ігор Дідковський у Вінницькій дитячій обласній лікарні. У Єви Шунь з народження була вада серця — дефект міжпредсерцевої перегородки. Дівчинку оперували в Інституті ім. М.М.Амосова в Києві, а Насті Луцик від складної вади рятував серце у Першому територіальному медичному об’єднанні Львова кардіохірург Харківського Інституту загальної та невідкладної хірургії ім. В.Т. Зайцева Ігор Полівенок.

Благодійна акція тривала місяць — з 15 січня по 15 лютого 2022 року у всіх магазинах торгової мережі «Фора». В період дії акції з кожної одиниці продукції ТМ «Яготинське для дітей», яка була продана в магазинах мережі, 1 гривню виробник перерахував на благодійність. Зібрані впродовж дії акції кошти були направлені до Українського фонду Допомоги «Уфонд», який закупив необхідне обладнання для проведення операцій.

Нагадаємо, ТМ «Яготинське для дітей» разом із мережею «Фора» та Українським фондом допомоги проводять благодійну акцію «Серце б’ється завдяки…» вже п’ятий рік. У 2017–2020 роках на зібрані кошти, за підсумками акцій, було проведено операції на серце 12 маленьким українцям.