27 липня 2017

Баштанський сирзавод запустив у виробництво новий продукт — сир «Чеддер» з часткою жиру 45%. Цей вид сиру дуже поширений в Англії, США та Канаді, а відтепер він буде радувати своїм смаком й українських гурманів.

Сир «Чеддер»

Вироблятиметься сир виключно із коров’ячого молока у брусках вагою близько 5 кг. Смак його кислувато-гострий, а консистенція ніжна. Колір — від слабко-жовтого до жовтого. «Чеддер» у розрізі швидко висихає, саме тому розрізати його необхідно прямо перед вживанням.

Сир «Чеддер» добре плавиться, тому його можна використовувати як у якості закуски, так і додаючи до різноманітних страви. Англійські гурмани смакують такий сир у поєднанні з гірчицею, бананами, сидром та неміцними винами.

Нагадаємо, у травні 2017 року ПАТ «Баштанський сирзавод», що входить до Групи компаній «Молочний альянс», отримав дозвіл на експорт своєї продукції до країн арабо-мусульманського світу. Сертифікат виданий Центром Дослідження і Сертифікації Халяль «Альраїд» терміном на 1 рік і дає дозвіл мусульманам всього світу вживати в їжу всі асортиментні позиції торгової марки «Славія».