6 грудня 2020

Одразу три види сирів з чеддеризацією поповнили портфель молочного бренду «Яготинське» — напівтверда «Моццарелла» 50% жиру, розсільний «Сулугуні» 45% жиру та напівтвердий «Чеддер» 45% жиру. Виготовлятимуться новинки на ТДВ «Баштанський сирзавод».

«Чеддеризовані сири вироблятимуться на автоматизованій лінії Comat, яка, на сьогоднішній день, в Україні встановлена лише на нашому підприємстві. Потужність лінії складає до 10 тонн на добу. А налаштовували її роботу — спеціально викликані для цього італійські спеціалісти», — зазначив Генеральний директор ТДВ «Баштанський сирзавод» Михайло Гадіон.

«Чеддер», «Моццарелла» і «Сулугуні» ТМ «Яготинське» виготовляються із незбираного коров’ячого молока із додаванням молочнокислих бактерій та молокозгортуючого ферменту мікробіального походження. В цих сирах немає рослинних жирів, антибіотиків та інших шкідливих для здоров’я сполук.

Головні властивості нових сирів — вони добре плавляться і тягнуться. Завдяки цьому «Моццарелла», «Чеддер» та «Сулугуні» ТМ «Яготинське» стануть головними інгредієнтами під час приготування піцци, бургерів, гарячих бутербродів та випічки.

«Моццарела» і «Сулугуні» випускатимуться в упаковці масою нетто 200 грамів і 350 грамів, а «Чеддер» — в упаковці масою нетто 350 грамів.

Нагадаємо, нещодавно ТМ «Яготинське» вивела на ринок ряд новинок: м’який сир «Малет», йогурти з пробіотиками LGG та ВВ12, а також ультрапастеризоване молоко в екологічній упаковці Tetra Fino.