27 жовтня 2014

23 жовтня 2014 року в м. Умань на території Уманського національного університету садівництва відбувся Перший Всеукраїнський ярмарок аграрних вакансій України «Invest in People». 35 провідних міжнародних та вітчизняних сільськогосподарських і промислових компаній України, серед яких і Група компаній «Молочний Альянс» зібралися, аби знайти молодих активних та перспективних працівників серед цьогорічних випускників аграрних ВУЗів. Потенційні роботодавці презентували не лише свої компанії, а й розповіли студентам про актуальні професії в агросфері та поділились секретами власного успіху.

Ярмарок аграрних вакансій «Invest in People» відвідали близько 250 представників комерційних компаній в агросекторі України, близько 100 представників фермерських агропідприємств та близько 4000 студентів 4, 5 та 6 курсів з різних навчальних закладів України. Спеціалісти Групи компаній «Молочний Альянс» плідно поспілкувались з відвідувачами заходу: студентами та викладачами, відповідали на запитання молоді щодо можливості проходження практики на підприємствах холдингу та подальшого працевлаштування. «Ми отримали багато заповнених анкет від студентів, — коментує Тетяна Широкова, начальник загального відділу Групи компаній „Молочний Альянс“, — тепер плануємо їх проаналізувати та відібрати найкращих кандидатів».

Відвідав ярмарок і Міністр аграрної політики та продовольства Ігор Швайка. Він активно спілкувався зі студентами, закликавши їх до дискусії. «Ми сюди приїжджаємо, аби розширити коло контактів. Один із акцентів сьогоднішнього дня — це такі зустрічі, аби університети знали, кого потрібно підготувати, а роботодавці, що вони завчасно замовляють собі спеціалістів і оплачують їх підготовку», — зазначив він.

Організатори заходу, представники Всеукраїнської аграрної ради, підкреслюють: цьогорічний ярмарок аграрних вакансій перший, але не останній, адже, незважаючи на стереотипи, аграрні професії є престижними та, головне, — найзатребуванішими в Україні. В подальшому організатори планують зробити цей захід щорічним.