19 березня 2014

ГК «Молочний Альянс» традиційно реалізує багато суспільно корисних проектів, спрямованих на підтримку дитячих талантів, здоров’я та гарного самопочуття знедолених і літніх осіб, а також ремонт і належне функціонування соціальних установ, таких як школи, лікарні тощо. Приємно робити добро для людей, відчувати відкриті серця і бачити вдячні очі. Одним із нових напрямків допомоги компанії стала хоспісна допомога невиліковно хворим людям.

Як і скрізь у світі, в Україні, на жаль, з кожним роком зростає рівень захворюваності та смертності від раку. Онкопатологія традиційно посідає друге місце серед причин смерті, поступаючись тільки серцево-судинним захворюванням.

Завдяки активній діяльності ініціативної групи громадян в м. Полтава створено обласну благодійну організацію «Асоціація паліативної та хоспісної допомоги», головним напрямком діяльності якої є допомога і доброчинна медико-соціальна підтримка невиліковних хворих з онкологічними, серцево-судинними та іншими захворюваннями, що обмежують прогноз життя. ГК «Молочний Альянс» долучилась до діяльності цієї організації, ставши одним із найбільш активних спонсорів-благодійників у 2013 році.

Проблема регіону полягає в тому, що жодна організація в м. Полтава не надає паліативну допомогу вдома, не дивлячись на те, що потужності обласного онкодиспансеру перевантажені, внаслідок чого велика кількість важкохворих не в змозі отримати кваліфіковану медичну допомогу. Організація ж служби з надання паліативної допомоги «Хоспіс вдома», за підтримки громадян та компаній-благодійників, ось уже кілька місяців забезпечує якісне медичне обслуговування громадянам з числа інвалідів, учасників ВОВ, ліквідаторів аварії на ЧАЕС, малозабезпечених родин, та тих осіб, які опинилися в кризових ситуаціях і потребують матеріальної допомоги.