4 кращих рецепти приготування кролятини в сметані — від простого до вишуканого
М'ясо кролика — це не тільки смачно, але й дуже корисно. Один з найвідоміших і простих рецептів приготування кролятини — це тушкований кріль в сметані. Проте, навіть у такого простого рецепту є багато різновидів.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
М'ясо кролика — це не тільки смачно, але й дуже корисно. Один з найвідоміших і простих рецептів приготування кролятини — це тушкований кріль в сметані. Проте, навіть у такого простого рецепту є багато різновидів. У цій статті ми зробили підбірку рецептів приготування кролика в сметані — від самого простого до несподіваного та оригінального.
Факти про м'ясо кроля — що ми їмо
- М'ясо кроля — однин з найкорисніших і найсмачніших видів білого м'яса.
- У ньому міститься велика кількість білка, який легко засвоюється (в 100 г — 21 г білка).
- У порівнянні з іншими видами м'яса, в м'ясі кроля найменше жирів (в 100 г — 8 г жиру).
- Аналогічно по калорійності: м'ясо кроля містить дуже мало калорій, тобто його сміливо можна їсти, якщо ви стежите за фігурою (56 кКал на 100 г продукту).
- У кролятині дуже мало холестерину, тобто вона не шкідлива для серця і судин.
- У порівнянні з іншими видами м'яса, в ньому менше натрію.
- У той же час, багато фосфору і кальцію, які необхідні для здоров'я кісток.
- У кролятині мало кісток і багато м'яса.
- М'ясо кроля не має сильного запаху, і трохи схоже на куряче.
Тушкована кролятина в сметанному соусі — рецепт
- М'ясо кроля (1 тушка, промита і подрібнена)
- 0,8 л сметани
- 1 чашка води (при необхідності більше)
- Вершкове або рослинне масло для смаження
- Порізана кільцями та підсмажена цибуля
- Часникова приправа
- Сіль та перець за смаком
У каструлі залийте м'ясо водою та варіть, поки м'ясо не буде готове. Злийте воду. Нагрійте сковороду, додайте олію і підсмажте м'ясо до появи золотистої скоринки. Додайте на сковороду підсмажену цибулю і часникову приправу. У сметану додайте чашку води і вилийте на сковороду, викладіть м'ясо і протушкуйте. В кінці додайте сіль та перець за смаком. М'ясо кроля в сметанному соусі готове!
Тушкована кролятина зі сметаною та грибами — рецепт
- М'ясо кроля (1 тушка, промита і подрібнена)
- 300 г сметани
- 500 г грибів
- 1 велика цибуля
- Свіжий кріп
- Чорний перець та сіль за смаком
- Масло для смаження
На сковороді з маслом підсмажте м'ясо. Викладіть підсмажене м'ясо в каструлю, посоліть і поперчіть. Цибулю наріжте кільцями і підсмажте в тому ж маслі, в якому смажилось м'ясо. Поки смажиться цибуля, очистіть і наріжте гриби, додайте гриби на сковороду і протушкуйте. Додайте в соус сметану, посоліть і поперчіть, додайте нарізаний кріп. У каструлю, в яку ви раніше виклали м'ясо, вилийте соус, накрийте каструлю кришкою і тушкуйте ще 30-45 хвилин.
Страва готова! Її можна подавати з гарніром, наприклад з картоплею або салатом.
Кролятина з цибулею і часником — рецепт
- М'ясо кроля (1 тушка, промита і подрібнена)
- 500 мл води
- 1 чашка оцту
- 3 цибулини, очищених та порізаних кільцями
- Сіль та перець за смаком
- Щіпка сухого полину
- 4 зубчики часнику
- 1 столова ложка масла
- 1 чашка сметани
Помістіть м'ясо в каструлю, залийте водою, додайте оцет, цибулю, часник, сіль і перець, полин. Залиште на 24 години або на ніч.
Нагрійте сковороду, розтопіть масло і підсмажте м'ясо на середньому вогні. Зменшіть вогонь і додайте в сковороду трохи маринаду — так, щоб рідина повністю покрила дно. Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте 20-25 хвилин. М'ясо викладіть у велику тарілку або каструлю. На сковороду додайте сметану і протушкуйте соус так, щоб він вийшов однорідної консистенції. Коли соус готовий, вилийте його на м'ясо. Страву можна подавати на стіл!
Кролятина з білим вином, гірчицею та сметаною — рецепт
- Кролятина (1 тушка, промита і подрібнена)
- Сіль
- 4 столові ложки олії
- 2 великих цибулини-шалот, нарізаних кільцями
- Півчашки білого вина
- Півчашки води
- Півчашки гірчиці
- 1 чайна ложка сухого тім'яну
- Півчашки жирної сметани або вершків
- Подрібнена петрушка
Посоліть м'ясо і відставте на півгодини, максимум годину. Візьміть велику сковороду з кришкою, або сотейник, поставте на вогонь, розтопіть масло і підсмажте м'ясо до появи золотистої скоринки. Смажити краще на середньому вогні. Постарайтеся, щоб під час смаження шматочки м'яса не стикалися. Підрум'янене з обох сторін м'ясо викладіть в окрему тарілку.
На сковороді, в тому ж маслі, підсмажте цибулю. Вилийте на сковороду вино і збільште вогонь. Дерев'яною ложкою або лопаткою добре розмішайте рідину. Додайте гірчицю, тімян, воду і доведіть до кипіння. Додайте сіль за смаком.
На сковороду викладіть шматочки м'яса і тушкуйте під кришкою протягом 45 хвилин. Показник готовності —м'ясо легко відділяється від кісток. Коли м'ясо буде готове, викладіть його на тарілку.
Збільште вогонь і готуйте соус, поки не випарується половина рідини. Зменшіть вогонь, додайте сметану і петрушку, перемішайте та протушкуйте. Викладіть м'ясо на сковороду та знову перемішайте.
Страва готова! Подавати краще з хлібом та білим вином, наприклад Шардоне, Бордо або Кот Дю Рон.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття