24 листопада 2017

Яготинський маслозавод розпочав випуск нової позиції в кисломолочній групі продуктів — йогурту питного «Класичний» без наповнювача 1,5% жиру 450 г та 900 г в упаковці Пюр-Пак та 400 г в ПЕТ-пляшці. Продукція виготовлятиметься під ТМ «Яготинський».

«Рецепт приготування класичного йогурту було винайдено ще на початку ХХ століття. Тоді цей кисломолочний продукт продавався лише в аптеках, як лікувальний засіб. Адже йогурт можуть вживати навіть ті, хто не переносить лактозу, яка міститься у свіжому молоці. Корисні молочнокислі бактерії, яких багато в йогурті, розщеплюють лактозу та перетворюють її на корисні речовини», — розповіла головний технолог ГК «Молочний альянс» Ольга Степаненко.

На сьогоднішній день під ТМ «Яготинський» випускається питний йогурт з трьома смаками: «Персик», «Полуниця» та «Вишня-Чорна смородина», а також термостатний йогурт «Турецький» у стаканчику.