4 жовтня 2016

Шановні споживачі, партнери!

Як ми і обіцяли, інформуємо вас, що ПАТ «Яготинський маслозавод» отримав результати експертизи молочної продукції, яка 21 вересня 2016 року була відправлена на дослідження. Нагадаємо, що в ході першої екскурсії на завод, споживачі продукції ТМ «Яготинське» в цеху експедиції із вже запакованих до продажу упаковок, відібрали продукцію, проконтролювали її пломбування, а потім представники, відібрані жеребкуванням, разом з представником заводу відвезли на дослідження до двох лабораторій, сертифікованих до вимог європейського стандарту ISO 17025: Всеукраїнського державного науково-виробничого центру стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів (Укрметртестстандарт) та до Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи. На експертизу були направлені Молоко 2,6% жиру, Сметана 21% жиру, Масло солодковершкове 73% жиру, Йогурт «Полуниця» 1,5% жиру, Кефір 2,5% жиру, Сир домашній 0,6% жиру та закваска «Висівки-злаки».

За вибором споживачів, які брали участь в першій екскурсії, відібрана продукція була перевірена за наступними показниками:

1. Всеукраїнським державним науково-виробничим центром стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів (Укрметртестстандарт) вся продукція була перевірена на:

  • антибіотики
  • мікробіологію
  • масову частку жиру

Додатково, сир, йогурт, закваска, кефір, сметана — на молочнокислі бактерії, а масло солодковершкове 73% — на наявність рослинних жирів

2. Випробувальним центром Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи було перевірено:

  • Молоко 2,6% — на антибіотики, жир, мікробіологію
  • Закваска «Висівки–злаки» — на мікробіологію
  • Кефір 2,5% — на молочнокислі бактерії, жир
  • Сметану 21% — на молочнокислі бактерії, жир, мікробіологію
  • Йогурт 1,5% «Полуниця» — на мікробіологію
  • Сир домашній 0,6% — на мікробіологію та на молочнокислі бактерії.
  • Масло солодковершкове 73% — на наявність рослинних жирів.

Результати експертиз, сканкопію яких ми додаємо до цього посту, довели, що антибіотикі в продукції ТМ «Яготинське» відсутні! В маслі солодковершковому 73% жиру ТМ «Яготинське» рослинні жири експертиза не виявила.

Наявність молочнокислих бактерій у продукції відповідає нормам, а за фізико-хімічними та бактеріологічними показниками вся відібрана продукція ТМ «Яготинське» відповідає стандартам і нормам ДСТУ та ТУ.

Результати досліджень: