18 листопада 2016

Група компаній «Молочний альянс» повідомляє, що ПАТ «Яготинський маслозавод» довів у суді неправомірність та неправдивість заяв представниками ГО «Всеукраїнська асоціація з питань захисту прав споживачів «Споживча довіра» щодо якості продукції, яку виробляє підприємство.

Ми довели, що негативна недостовірна інформація про ПАТ «Яготинський маслозавод», поширена вищеназваною організацією невизначеному колу осіб, порушила право на недоторканість ділової репутації, оскільки спотворила та принизила оцінку діяльності товариства з боку громадськості та суспільства, а також дискредитувала ГК «Молочний альянс». Ця оцінка не була об’єктивною, поставила під сумнів дотримання підприємством державних стандартів при виробництві молочних продуктів, моральних та правових норм.

Нагадаємо, що 14 липня 2016 року на адресу ПАТ «Яготинський маслозавод» надійшов лист від Громадської організації «Всеукраїнська асоціація з питань захисту прав споживачів «Споживча довіра» в якому було зазначено про невідповідність зразків продукції підприємства, що були відібрані в торгівельних мережах м. Києва, вимогам законодавства України щодо якості та безпечності продукції.

Господарський суд м. Києва, в якому розглядався позов ПАТ «Яготинський маслозавод», постановив:

1. Позовну заяву Публічного акціонерного товариства «Яготинський маслозавод» задовольнити частково.
  2. Визнати недостовірною та такою, що порушує особисте немайнове право ПАТ «Яготинський маслозавод» на недоторканість ділової репутації інформацію, поширену Громадською організацією «Всеукраїнська асоціація з питань захисту прав споживачів «Споживча довіра» в листі № 47/04-С від 14.07.2016 та через мережу Інтернет про продукцію Публічного акціонерного товариства «Яготинський маслозавод».
  3. Зобов’язати Громадську організацію «Всеукраїнська асоціація з питань захисту прав споживачів «Споживча довіра» не пізніше наступного дня після набрання рішенням Господарського суду міста Києва законної сили спростувати недостовірну інформацію про продукцію Публічного акціонерного товариства «Яготинський маслозавод» шляхом направлення листа на адреси супермаркетів: Гіпермаркет «Ашан Либідська»; Супермаркет «Особливий»; ТОВ «Фудмережа», магазин «Велика кишеня»; Супермаркет «НОВУС», Магазин ТОВ «ФОРА» та розміщення спростування на сайті Громадської організації «Всеукраїнська асоціація з питань захисту прав споживачів «Споживча довіра». У спростуванні має бути визначено, що продукція ПАТ «Яготинський маслозавод» масло солодковершкове селянське 73,0% жиру ТМ «Яготинське», масло солодковершкове селянське 78,0% жиру ТМ «Яготинське», масло солодковершкове бутербродне 69,2% жиру ТМ «Яготинське» не містить будь-яких ознак бактерії кишкової палички та при проведенні мікробіологічних досліджень не виявлено зменшення масової частки жиру у порівнянні із заявленими при маркуванні. Також, продукція ПАТ «Яготинський маслозавод» Йогурт 3,2% жиру, з наповнювачем фруктовим, для дітей від 8 місяців, ТМ «Яготинське для дітей»; Йогурт 2,5% жиру, з наповнювачем фруктовим «Банан-гарбуз», для дітей від 8 місяців, ТМ «Яготинське для дітей»; Йогурт 2,5% жиру, з наповнювачем фруктовим «Персик», для дітей від 8 місяців, ТМ «Яготинське для дітей»; Кефір 3,2% жиру, візований, для дітей від 8 місяців, ТМ «Яготинське для дітей»; Біфідопродукт кисломолочний «Заквасочка», 3,2% жиру, вітамінізований, для дітей від 8 місяців ТМ «Яготинське для дітей»; Молоко коров’яче питне стерилізоване, 3,2% жиру вітамінізоване для дітей від 9 місяців, ТМ «Яготинське для дітей», дитяче харчування (скляна пляшка); Молоко коров’яче питне стерилізоване, 3,2% жиру вітамінізоване для дітей від 9 місяців, ТМ «Яготинське для дітей», дитяче харчування (тетра-пак) не містить антибіотик Хлорамфенікол (Левоміцетин).
  4. Стягнути з Громадської організації «Всеукраїнська асоціація з питань захисту прав споживачів «Споживча довіра» 2756 грн. 00 коп. судового збору.

Хочемо зазначити, що підприємства ГК «Молочний альянс» виготовляють лише якісну та натуральну продукцію, а компанію з розповсюдження негативної інформації, ми розцінюємо як замовну та неправдиву.

Переглянути Наказ Господарського суду м. Києва про примусове виконання рішення.