8 червня 2015

З червня 2015 року Баштанський сирзавод розпочав випуск сиру м’якого «Моццарелла» 50% жиру в розсолі під ТМ «Славія» — натурального молочного продукту, що виготовляється за традиційним рецептом на сучасному обладнанні італійської компанії «COMAT UNICA A».

Новинка виробляється з цільного коров’ячого молока з додаванням кухонної солі, бактеріальних культур мезофільних молочнокислих бактерій, термофільних стрептококів та болгарської палички, а також молокозгортуючого ферментного препарату мікробіального походження, завдяки якому продукт можуть споживати вегетаріанці. До складу розсолу входить вода питна, харчова сіль та лимонна кислота.

М’який сир «Моццарела» в розсолі від ТМ «Славія» має пластичну консистенцію, однорідну, слоїсту, злегка пружну, та ніжний нейтральний смак, властивий класичній моццареллі. Продукт має вигляд кульок великого або малого розміру із білосніжною блискучою поверхнею та гладкою шкіркою, упакований в стакани масою 510 г та відра масою 3,2 або 3,5 кг.

Сир м’який «Моццарелла» ТМ «Славія» — це прекрасна самостійна закуска, яка ідеально поєднується з білим вином, ягодами і оливками. Він також може бути прекрасним десертом. Цей продукт додасть незабутнього смаку різноманітним салатам, лазаньї, піці й багатьом іншим стравам, а ще — стане відмінною начинкою для пельменів і випічки.