Спеціалізований завод дитячого молочного харчування «Яготинське для дітей» отримав міжнародні сертифікати ISO

28 січня 2014

Філія ПАТ «Яготинський маслозавод» «Яготинське для дітей» — перший та єдиний в Україні окремо побудований спеціалізований завод дитячого молочного харчування — підтвердив свою відповідність вимогам двох міжнародних стандартів ISO та отримав сертифікат на систему управління безпечністю харчових продуктів ДСТУ ISO 22000:2007 (HACCP) і сертифікат на систему управління якістю ДСТУ ISO 9001:2009. Дані стандарти розроблено для організацій, які бажають довести свою здатність систематично виробляти якісну продукцію, що задовольняє потреби споживача.

Так, стандарт ISO 22000 НАССР (з англійської «Аналіз ризиків і критичні точки контролю») являє собою систему управління саме безпекою виробництва харчових продуктів. Вимоги стандарту НАССР забезпечують контроль на всіх стадіях виробництва харчових продуктів, в будь-якому місці процесу, від виробництва і зберігання до реалізації продукції — там, де можуть виникати небезпечні ситуації.

В ході перевірки було інспектовано всі діючі підрозділи заводу з виробництва дитячого молочного харчування «Яготинське для дітей» і встановлено, що інтегрована система управління якістю на підприємстві функціонує відповідно до вимог міжнародних і державних стандартів ДСТУ ISO 22000:2007 та ДСТУ ISO 9001:2009. Область сертифікації — виробництво молока та вершків рідинних, оброблених, продуктів харчових готових гомогенізованих для дитячого та дієтичного харчування.

«Наше підприємство ще зовсім молоде, йому нещодавно виповнився один рік, — розповідає Сергій Олександрович Косяченко, директор Філії ПАТ „Яготинський маслозавод“ „Яготинське для дітей“, — тому для нас це визначна подія, перше визнання заводу на міжнародному рівні. Сподіваємось, відповідність підприємства стандартам ISO стане важливим фактором довіри споживачів та бізнесових партнерів, адже завод дитячого харчування „Яготинське для дітей“ дійсно унікальний, оснащений найсучаснішим обладнанням закритого циклу від світових виробників, яке виключає прямий контакт людських рук з продукцією під час її виробництва. Для малят ми пропонуємо лише найкраще».

І звісно ж, на заводі існує власна система контролю. Величезна увага приділяється контролю якості молока та готової продукції. У сучасній лабораторії заводу здійснюється контроль всієї вхідної сировини, характеристики якої відповідають строгим нормам законодавчих документів, а також власної специфікації підприємства. Кожна партія молока перевіряється за органолептичними, фізико-хімічними та мікробіологічними показниками. Обов’язковому щоденному контролю підлягає і готова продукція підприємства.

Бренд, під яким випускається продукція нового заводу, ТМ «Яготинське для дітей», за перший рік свого існування досягнув фантастичних показників успіху, охопивши своєю присутністю всю територію України. Так, лише за перше півріччя 2013 року ТМ «Яготинське для дітей» увійшла в трійку лідерів ринку дитячого молочного харчування України та на сьогоднішній день завоювала більш ніж 20% цього ринку.