17 травня 2013

У травні 2013 р. ПАТ «Пирятинський сирзавод» розпочав випуск нового елітного виду сиру під назвою «Парменталь».

Нова асортиментна позиція ТМ «Пирятинъ», як і вся інша продукція цієї торгової марки, виробляється винятково з натурального молока. Так, «Парменталь» виготовлений із нормалізованого пастеризованого молока, з використанням бактеріальних культур мезофільних молочнокислих бактерій, ферментного препарату мікробіального походження, який згортає молоко.

Мінімальний строк дозрівання «Парменталя» — 2 місяці.

Смак продукту сирний, пікантний, дещо гострий, без сторонніх присмаків і запахів. Консистенція сиру однорідна по всій масі, пластична; структура — ламка. Розріз сиру без малюнка, однак допускаються одиночні вічка. Колір зрізу сиру від білого до жовтого, рівномірний по всій масі. «Парменталь» може зберігатися до 8 місяців при температурі від -4°С до 0°C і до 6 місяців при температурі від 0°С до +6°С.

Лікарі-дієтологи кажуть, що сир — це молоко, яке можна їсти. За кількістю білка сир стоїть вище, ніж м’ясо або яйця. Білки з сиру засвоюються організмом набагато краще, ніж рослинні. Тому сир обов’язково має бути включений в щоденний раціон харчування і дорослих, і дітей.

Дозрілий елітний сир «Парменталь» подають на стіл шматочками й у натертому вигляді. Він чудово підходить для сніданку як самостійне блюдо й добре поєднується з салатами.