Сир «Мааздамер» ТМ «Славія» не поступається якістю сирам голландського, німецького, французького та польського виробництва

19 вересня 2013

З початком бутербродного сезону Центр Експертиз Тест перевірив якість доступних на українському ринку бутербродних складових: сирів, масла та ковбаси. З широкого асортименту молочних продуктів, що випускаються холдингом «Молочний Альянс» під торговими марками «Славія» , «Пирятинъ» і «Яготинське», до даного дослідження потрапив лише пропіоновий сир «Мааздамер» ТМ «Славія» і показав прекрасні результати.

Твердий сир «Мааздамер» ТМ «Славія» виявився єдиним елітним сиром вітчизняного виробництва, який було відібрано для тестування. Також до цієї категорії потрапили сири з Франції, Нідерландів, Німеччини та Польщі таких торгових марок: «Edeka», «Frico», «Hochland», «Kaserei Champignon», «Leerdammer», «Mlekovita», «President» і «Uniekaas» . Всього 9 зразків. Сири перевірили на справжність у лабораторії та шляхом дегустації, яку довірили фахівцям, крім того оцінили маркування та упаковку продукції.

У лабораторних умовах експерти перевірили мікробіологічні показники, жирність, наявність немолочного жиру і кишкової палички в усіх 9 зразках пропіонових сирів. Усі сири, які брали участь у дослідженні, показали прекрасні результати по всіх параметрах лабораторного аналізу.

Що стосується органолептичних властивостей, то загальні вимоги до смакових властивостей сирів типу Швейцарського такі: смак і запах повинні бути виражені сирні, злегка пряно-солодкуваті, тісто пластичне, не грубе. Малюнок сиру повинен складатися з великих вічок круглої або овальної форми, розташованих по всій сирній масі. Всі тестовані зразки порадували високими смаковими властивостями і отримали експертні оцінки «відмінно» і «добре».