Як смачно та правильно приготувати лосось – 3 ідеальних рецепта
Як смачно та правильно приготувати лосось – 3 ідеальних рецепта
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Кожен хоче, щоб його раціон був збалансованим і максимально корисним. В такому випадку в ньому обов'язково повинна міститися потрібна кількість білків, вуглеводів, жирів та інших корисних компонентів.
Родина лососевих є цінним джерелом поліненасичених жирних кислот омега-3, які знижують рівень шкідливого холестерину в крові, нормалізують роботу серця і судин, прискорюють обмін речовин і зміцнюють імунітет. У цій статті ми розповімо, як приготувати цю рибу ідеально.
Лосось під апельсиновим соусом – рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 150 г філе лосося
- 60 мл курячого бульйону
- 80 мл апельсинового соку
- 1 зуб. часник
- 1 гілочка розмарину
- 1,5 ч. л. кукурудзяного крохмалю
- 1/2 апельсина
- 1 ч. л. лимонного соку
- 1 ст. л. оливкової олії
- 1 ст. л. меду
- 1 ст. л. води
- сіль і перець – за смаком
Розігрійте олію в сковороді і обсмажте приправлений сіллю та перцем лосось по 3 хвилини з кожного боку. Потім відкладіть лосось в сторону.
В ту ж сковороду покладіть подрібнений часник і розмарин, влийте курячий бульйон і доведіть до кипіння. Потім додайте скибочки половини апельсина, апельсиновий сік, лимонний сік і мед. Добре перемішайте і знову доведіть до кипіння.
Змішайте воду і кукурудзяний крохмаль та додайте в сковороду. Доведіть до кипіння і тримайте на вогні до бажаної консистенції. Додайте сіль та перець. Поверніть лосось в сковороду і тушкуйте протягом 3 хвилин.
Готово!
Лосось зі спаржею в медово-гірчичному маринаді – рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 700 г філе лосося
- 3 ст. л. оливкової олії
- 1 ч. л. лимонної цедри
- 1 ст. л. лимонного соку
- 2 зуб. часнику
- 1 ч. л. діжонської гірчиці
- 1/2 ч. л. цибулі
- 1 лимон
- 1 кг зеленої спаржі
- 50 г сиру пармезан
- 2 ст. л. меду
- сіль і перець – за смаком
Приготуйте маринад: з'єднайте мед, оливкову олію, лимонну цедру, лимонний сік, подрібнений часник, цибулю, гірчицю і ретельно перемішайте. Змішайте лосось з половиною маринаду і додайте сіль та перець.
Промийте спаржу і очистіть від шкірки нижню третину. Змішайте її з другою половиною маринаду, посоліть та поперчіть. Перекладіть філе і спаржу в керамічну форму. Відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин. Потім посипте тертим сиром і приберіть в духовку ще на 5-10 хвилин.
Готово!
Лосось у вершках – рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 6 середніх шматочків філе лосося
- 2 середні моркви
- 1 лимон
- 60 г вершкового масла
- 400 мл вершків
- 300 мл курячого бульйону
- 2 ст. л. борошна
- 2 ст. л. гірчиці
- зелена цибуля і петрушка – за смаком
- сіль і перець – за смаком
Філе лосося наріжте кубиками. Очистіть моркву і наріжте її кружечками, а потім відваріть в підсоленій киплячій воді протягом 20 хвилин.
Розтопіть 20 г масла і обсмажте на ньому моркву, зелену цибулю та кубики лосося близько 5 хвилин, постійно помішуючи. Потім додайте решту масла і борошно. Добре перемішайте, влийте бульйон, вершки і гірчицю. Додайте сіль, перець і петрушку. Перекладіть вміст каструлі в горщики та полийте соусом. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин. Перед подачею полийте соком лимона.
Смачного!
Читайте також: Рибний день – 5 незвичайних і корисних страв з риби
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття