Як приготувати «Пташине молоко» в домашніх умовах – рецепт смачного десерту
Як приготувати «Пташине молоко» в домашніх умовах – рецепт смачного десерту.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
І знову повертаємося в дитинство. Всі ми дуже любили і любимо дотепер один з кращих кулінарних шедеврів – торт «Пташине молоко». Він складається з буквально таючого у роті суфле, легким кексовим прошарком і солодкої шоколадної глазурі, що робить десерт повітряним та ніжним.
Готуємо класичний торт «Пташине молоко»
Для приготування вам знадобиться:
- яйця – 4 шт.
- яєчні білки – 2 шт.
- вершкове масло – 450 г
- цукор – 660 г
- ванільний цукор – 1 ч. л.
- згущене молоко – 100 г
- вода – 140 г
- лимонна кислота – 0,5 ч. л.
- агар-агар – 2 ч. л.
- борошно – 280 г
- шоколад – 75 г
На першому етапі готуємо коржі.
Збийте 200 г вершкового масла кімнатної температури з 200 г цукру, поступово додаючи пів чайної ложки ванільного цукру і 4 яйця. Ретельно перемішайте, поки цукор повністю не розчиниться. Поступово всипати 280 г борошна і перемішайте ще раз. Розділіть тісто на дві рівні частини.
На папері для випічки у формі кола викладаємо першу половину тіста. Відправляємо в розігріту до 230 градусів духовку на 10 хвилин. Після чого дайте коржу охолонути. Повторіть процедуру і з другою частиною тіста.
Другий етап – крем-суфле для торта.
Розм'якшений агар-агар розтопіть на маленькому вогні. Потім додайте 460 г цукру і варіть сироп. Якщо під час виймання ложки за нею буде тягнутися тоненька ниточка – сироп готовий. Зніміть з вогню і дайте охолонути до 70-80 градусів.
Переходимо до третього етапу – формування торта.
Візьміть форму з високими бортиками і застеліть харчовою плівкою. Кладемо один корж, заливаємо суфле, а зверху кладемо другий корж. Притисніть зверху і відправте в холодильник на три години. Тим часом приготуйте глазур: розтопіть на водяній бані 75 г чорного шоколаду, додайте 50 г вершкового масла та зніміть з вогню.
Дістаємо готовий торт, знімаємо форму та плівку і заливаємо його глазур'ю. Смачного!
Читайте також: Десерт для ласунів – як приготувати торт «Мурашник»
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття