Готуємо смачні та оригінальні страви з баклажанами — рецепти
Готуємо смачні та оригінальні страви з баклажанами — рецепти
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Страви з баклажанів стають все більш популярними, оскільки вони мають неймовірний смак і їх можна швидко приготувати. Підібрали для вас найоригінальніші рецепти, які прикрасять ваш стіл.
Запечені баклажани з ковбасою і сиром — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 1 баклажан
- 70 г моццарелою
- 50 г ковбаси
- 6 черрі
- Сіль — за смаком
Промийте і наріжте баклажан товстими кружечками. Посоліть їх залиште на 10-15 хвилин.
Натріть моццарелою на дрібній тертці. Помідори розріжте навпіл і подрібніть ковбасу.
Відіжміть трохи баклажани і викладіть на деко, застелене пергаментним папером. На кожен шматочок викладіть трохи ковбаси і половину помідора. Посипте сиром і відправте в розігріту до 175 градусів духовку на 25 хвилин.
Готово!
Суп-пюре із баклажанів — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 3 помідори
- 1,5 кг баклажанів
- 1 цибуля
- 6 зуб. часнику
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1 ч. л. сушеного тім'яну
- 1 л курячого бульйону
- Сіль — за смаком
Промийте і наріжте великими шматочками баклажан і помідор. Очистіть часник. Цибулю також очистіть і розріжте навпіл.
Викладіть овочі на деко і збризніть олією. Відпрате деко в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Потім вийміть часник і продовжуйте запікати овочі ще 25 хвилин.
Готові овочі остудіть і зніміть шкірку з баклажанів і помідорів. Потім перекладіть їх у велику каструлю разом з часником, цибулею, чебрецем і влийте бульйон. Доведіть суп до кипіння і продовжуйте готувати ще 30-40 хвилин. Потім збийте масу за допомогою блендера, посоліть і поперчіть суп.
Готово!
Запечені рулетики з баклажанів і куркою — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 3 баклажана
- 4 ст. л. рослинної олії
- 1 морква
- 1 болгарський перець
- 2 цибулі
- 1 ст. л. томатної пасти
- 100 мл води
- 300 г курячого фаршу
- 80 г твердого сиру
- Сіль і перець — за смаком
Промийте і наріжте баклажани тонкими пластинами. Потім посоліть і залиште на 10-15 хвилин. Після цього ще раз промийте і висушіть за допомогою паперових рушників.
Розігрійте рослинну олію на сковороді і обсмажте баклажани з обох сторін по 2-3 хвилини.
Натріть моркву, подрібніть перець і одну цибулину. Обсмажте овочі на рослинній олії протягом 4-5 хвилин, додайте сіль і перець. Потім додайте томатну пасту і воду. Перемішайте і остудіть соус.
Тим часом подрібніть другу цибулину і з'єднайте її з фаршем. Посоліть і поперчіть. Викладіть фарш на баклажани і загорніть в рулетики. Потім викладіть їх в форму для випічки. Залийте соусом і випікайте при 180 градусах 25-30 хвилин. За 5 хвилин до готовності страви посипте тертим сиром.
Готово!
Читайте також: Готуємо незвичайні і смачні страви з кабачків — 3 рецепти
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття