1 квітня 2019

Лінійка плавлених сирів у фользі ТМ «Пирятин» відтепер матиме ще більш сирний смак та легку і ніжнішу структуру. Це стало можливим завдяки зміненню рецептури, направленої на вдосконалення смаку.

«Згідно з новою рецептурою збільшено використання твердого сиру і зменшено використання кисломолочного сиру, відбулась часткова заміна сухої сироватки на сухе знежирене молоко, а також заміна звичайної стабілізуючої системи, яка містила в своєму складі кукурудзяний крохмаль, на стабілізуючу систему із європейською якістю, без крохмалю», — розповіла головний технолог ГК «Молочний альянс» Ольга Степаненко.

Різниця між старими та новими зразками плавлених сирів, в першу чергу, відзначається в консистенції: вона стала більш ніжнішою та еластичнішою. А смак продукту став більш виражений, легкий, але водночас сирний з приємною кислинкою.

«В основному на смак готового продукту вплинула розплавлююча сіль. Замість звичайного триполіфосфату харчового почали використовувати більш очищену суміш фосфатів, що дає змогу отримати продукт із більш еластичною консистенцією, дозволяє уникнути появи лужного присмаку й збільшує виразність сирного смаку» — зазначає заступник директора ТОВ «Пирятинський сирзавод» Валентина Бартошак.

Слід зазначити й той факт, що рецептура сиру плавленого «Вершковий» ТМ «Пирятин», була змінена повністю. В новому зразку цього продукту масова частка жиру в сухій речовині складає вже 55%, а не 45%, як це було раніше. Відповідно, сир плавлений «Вершковий» відтепер матиме більш вершковий смак із солодкуватим присмаком. А от для виробництва сиру плавленого «З зеленню» та «З шинкою» технологи ТОВ «Пирятинський сирзавод» почали використовувати натуральні смакоароматичні суміші, які не містять підсилювачів смаку та аромату.