Продуктова лінійка кисломолочних сирів ТМ «Яготинське» поповнилась сиром «Домашній» у великій сімейній упаковці вагою 900 г

10 листопада 2012

В жовтні 2012 р. асортимент кисломолочних сирів ТМ «Яготинське», що виробляється на Яготинському маслозаводі, поповнився новою позицією — сиром кисломолочним «Домашній» жирністю 0%, 9,5% та 15% у новій великій сімейній упаковці вагою 900г зі зручною застібкою багаторазового використання.

Наростити виробничі потужності на Яготинському маслозаводі вдалося завдяки введенню в експлуатацію на підприємстві в грудні 2011 року нового спеціально побудованого надсучасного цеху з виробництва сиру кисломолочного. Сума інвестицій в даний проект склала 16,5 млн.грн. В цеху з виробництва кисломолочного сиру встановлено нове унікальне для України обладнання польської фірми Obram, що дозволяє підвищити якість кисломолочного сиру, його фізико-хімічні, мікробіологічні та органолептичні показники за рахунок закритого циклу його виробництва починаючи від забору сировини і закінчуючи отриманням готового продукту в розфасованому вигляді. Дане обладнання унеможливлює безпосереднє втручання людини в сам продукт в процесі виробництва, що гарантує безпеку та якість сиру.

Наявність станції миття забезпечує автоматичний контроль за температурними режимами миття, часом миття та концентрацією розчинів, що також є дуже важливим чинником гарантії якості продукції.

Традиційно, кисломолочний сир ТМ «Яготинське» — це натуральний кисломолочний сир без додавання консервантів і стабілізаторів, виготовлений з натурального коров’ячого молока шляхом його сквашування корисними молочнокислими бактеріями. В результаті процесу сквашування з молока виділяється найцінніше: білок, що легко засвоюється та молочний жир. Натуральний кисломолочний сир «Домашній» також містить повний набір амінокислот, кальцій, фосфор, залізо, магній, молочний цукор, фолієву кислоту, вітамін В2, ліпотропні речовини (метіонін, лецитин, холін). Підтвердженням натуральності всіх складових сиру «Домашній» слугують короткі терміни його зберігання, що складають всього 5 діб.