29 жовтня 2012

25 жовтня 2012 року в смт. Згурівка Київської області відбулося урочисте відкриття та введення в експлуатацію першого в Україні повномасштабного проекту спеціалізованого заводу молочного дитячого харчування Філії ПАТ «Яготинський маслозавод» — «Яготинське для дітей». Новий завод у Згурівці увійшов до складу холдингу «Молочний Альянс», якому також належать іще 8 молокопереробних підприємств по всій території України.

Філію ПАТ «Яготинський маслозавод» — «Яготинське для дітей» було збудовано рівно за один рік (офіційний дозвіл на будівництво було отримано 24 жовтня 2011 року). Розмір інвестицій у проект складає близько 140 млн.грн. З них 25 млн.грн. було інвестовано в будівництво та інженерні мережі, решту — в обладнання та устаткування заводу.

«Ми інвестували значні кошти у цей проект, прагнучи створити унікальний в Україні завод з виробництва дитячого молочного харчування такого високого рівня, — розповідає Сергій Вовченко, Голова Наглядової Ради АТ „Молочний Альянс“. — Так, Згурівський завод дитячого харчування оснащено найсучаснішим обладнанням закритого циклу від світових виробників, яке виключає прямий контакт людських рук з продукцією під час її виробництва. Весь виробничий цикл від прийому молока на завод до фасування готової продукції відбувається в закритому режимі без втручання людини».

Асортимент заводу включає усі види продуктів, що необхідні для здорового розвитку дитини віком від 6 місяців до 3-х років: молоко питне стерилізоване вітамінізоване, кефір вітамінізований, йогурт, сир кисломолочний та пасти сиркові під ТМ «Яготинське для дітей». На полицях магазинів продуктова лінійка нової торгової марки з’явиться всередині листопада 2012 року.

Особливостями нового бренду дитячого молочного харчування «Яготинське для дітей» є відмова від додавання цукру та його заміна фруктозою, використання безпечної для здоров’я та екологічно чистої скляної упаковки зі зручною кришкою багаторазового використання, а також виключно натуральні фруктові наповнювачі, характерні для нашого регіону та сертифіковані для виробництва дитячого харчування. Продукція ТМ «Яготинське для дітей» не містить нічого, окрім натурального високосортного молока, яке поставлятиметься лише сучасними сертифікованими колективними господарствами, заквасок та фруктових наповнювачів.

«Філія ПАТ „Яготинський маслозавод“ „Яготинське для дітей“ розташована в екологічно чистій зоні, біля Згурівського дендропарку, недалеко від „Яготинського маслозаводу“, який вже більше 55 років виробляє виключно натуральну, корисну для здоров’я молочну продукцію найвищої якості, — розповідає Олександр Сіренко, Голова правління ПАТ „Яготинський маслозавод“. — Для виробництва продукції на новому заводі дитячого харчування використовуються напрацьовані десятиліттями технологічні особливості виробництва смачної та корисної молочної продукції, високі стандарти якості та натуральна сировина екстра-класу від перевірених постачальників, що мають дозвіл на постачання молока для виробництва продукції для дітей. Разом з тим, продукти дитячого харчування виробляються за унікальною рецептурою з урахуванням дитячих уподобань та рекомендацій педіатрів».

У сучасній лабораторії заводу здійснюється контроль всієї вхідної сировини, характеристики якої відповідають строгим нормам законодавчих документів, а також власної специфікації підприємства. Кожна партія молока перевіряється за органолептичними, фізико-хімічними та мікробіологічними показниками. Обов’язковому щоденному контролю підлягає і готова продукція підприємства.