Menu
Зустрічаємо весну – цікаві ідеї для страви з сезонних овочів

Зустрічаємо весну – цікаві ідеї для страви з сезонних овочів

Пиріг зі шпинатом та сиром, весняний салат з черемші, суп з кропивою – в цій статті ми розповімо, як з сезонних овочів приготувати корисну і смачну страву.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Весна – це пора відродження та змін, а ще сезон свіжих овочів і першої зелені. В цій статті ми розповімо, як отримати максимальну користь від весняних продуктів і зміцнити свій організм корисними речовинами за допомогою простих рецептів.

Пиріг зі шпинатом та сиром – рецепт

Список найкорисніших для організму продуктів з легкістю може очолити шпинат. Це цілий ряд корисних вітамінів і компонентів: A, С, Е, Н, РР, К, кальцій, натрій, магній, цинк, фосфор, мідь, а також бета-каротин і вітаміни групи B. Особливістю шпинату є і те, що при тепловій обробці вітаміни А і С не руйнуються. Ми розповімо, як зробити корисний пиріг зі шпинатом та сиром, використовуючи тільки свіжі, сезонні продукти. Вам знадобяться такі інгредієнти:

  • Свіжий шпинат – 300 г
  • Зелена цибуля – 1 пучок
  • Кріп – 1 пучок
  • Яйце – 3 шт.
  • Твердий сир – 250 г
  • Листкове тісто – 500 г
  • Сіль – 0,3 ч. л.

springlpoiuy1

Подрібніть зелену цибулю, кріп і тонко наріжте шпинат. Всю зелень з'єднайте і посоліть. Найкраще в пиріг додавати більше шпинату, а зелену цибулю та кріп використовувати тільки для аромату. Твердий сир слід натерти на тертці і всипати в зелень. Вбийте яйця і добре перемішайте, щоб зелень пустила сік. Розморозте листкове тісто і розкачайте його до розмірів дека. Деко застеліть фольгою і перекладіть листкове тісто. Начинку рівномірно розподіліть по тісту, залишивши 2 см вільних по краях. Відправте на 20 хвилин в духовку, попередньо розігріту до 220 градусів. Пиріг буде готовий, як тільки бортики тіста і сир стануть рум'яними. Перш ніж подавати пиріг, накрийте його фольгою і залиште на півгодини, щоб тісто стало м'яким і не кришилось при нарізанні.

Пиріг зі шпинатом та сиром

Більше про користь шпинату читайте в статті Чим корисний шпинат та що з ним приготувати — просто, смачно, корисно

Як швидко приготувати весняний салат з черемші – рецепт

Хліб та салат

Черемша, або як її ще називають – дика цибуля, дуже корисний продукт, як для дорослих, так і для маленьких діток. Завдяки багатому мінеральному складу і високому вмісту вітамінів черемшу використовують як профілактичний і лікарський засіб при авітамінозах і респіраторних захворюваннях. Пропонуємо вашій увазі вітамінний та свіжий салат з черемші, який в перші весняні дні зміцнить ваш організм і не дасть захворіти. Для його приготування вам знадобиться:

  • Черемша – пучок
  • Яйця – 4 шт.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Петрушка

springlpoiuy4

Для початку дрібно наріжте черемшу, петрушку і перекладіть в окрему миску. Яйця відварити і порізати на дрібні кубики. Салат посоліть і заправте сметаною. Всі інгредієнти ретельно перемішайте і салат з черемшою готовий!

Читайте також: Здорове харчування — 7 ідей для смачного та корисного салату

Суп з кропивою – рецепт

Кропива

Кропива містить більше аскорбінової кислоти, ніж яблука і лимони, а вітаміну А у кропиви не менше, ніж у моркві. Молода кропива також дуже корисна та поживна. У 100 грам міститься 5,4 грама вуглеводів та 3,7 грама білка, пектин і клітковина, що допомагають гарному травленню. Щоб приготувати суп з кропивою вам знадобиться:

  • Картопля – 2 шт.
  • Ріпчаста цибуля – 1 цибулина
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Морква – 1 шт.
  • Кропива – 100 г (1 пучок)
  • Петрушка – 2-3 гілочки
  • Кріп – 2-3 гілочки
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Олія рослинна
  • Сіль, перець – за смаком

Картоплю очистіть та варіть в 0,5 л підсоленої води. Готову картоплю слід розтерти зі сметаною, повернути в каструлю з відваром та перемішати. Продовжуємо готувати на середньому вогні. Тим часом, моркву і цибулю обсмажити в олії близько 5 хвилин і додати в каструлю. Зелень і кропиву слід вимити і дати підсушитися. Тонко наріжте і облийте окропом, після чого додайте в каструлю. Влийте сік лимона, поперчіть та посоліть за смаком. Через 2 хвилини можна знімати з вогню і подавати до столу. Смачного!

Читайте також: Здорове харчування — готуємо смачний овочевий суп нашвидкуруч

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття