Menu
З м'яким карамельним смаком — 5 ідей, що приготувати на ряжанці

З м'яким карамельним смаком — 5 ідей, що приготувати на ряжанці

Тонкі млинці на ряжанці та пишні оладки на ряжанці, желе на ряжанці з м'якушем банана, яблучна шарлотка на ряжанці та манник на ряжанці без яєць — у цій статті ми зробили добірку, що можна приготувати з ряжанкою.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Ряжанка — смачний та корисний кисломолочний продукт, який відрізняється особливим карамельним смаком й містить багато необхідних для здоров'я речовин (вітаміни, мікроелементи, корисні бактерії).

ряжанка

Більше про користь ряжанки читайте в статті Незвично, смачно, корисно — 10 причин ввести в раціон ряжанку

Сьогодні на полицях магазинів доступні різні види ряжанки: наприклад, торгова марка «Яготинське» випускає питну ряжанку жирністю 4%, а також ряжанку «З печі» — остання виготовляється термостатним способом, завдяки чому відрізняється густою консистенцією та особливим смаком.

ряжанка

Ряжанку можна вживати як окремий продукт (вона не тільки містить багато корисних речовин, але й добре насичує), на ряжанці можна готувати дуже смачні смузі (гарбузовий, морквяний, яблучний, банановий), а ще ряжанку можна використовувати в кулінарії для приготування різних страв, в тому числі випічки.

У цій статті ми зробили добірку для тих, хто любить готувати — 5 ідей, що можна приготувати з ряжанкою.

Тонкі млинці на ряжанці

Традиційно, тонкі млинці готують на молоці, однак можна приготувати смачні тонкі млинці й на кефірі, ряжанці або сметані. Щоб приготувати млинці на ряжанці, знадобиться ряжанка, борошно, цукор, сіль, розпушувач, яйця, рослинна олія для смаження і вершкове масло для того, щоб змастити готові млинці.

Тонкі млинці на ряжанці

Більше — читайте в статті Як та на чому приготувати смачні тонкі млинці — 5 рецептів

Готові млинці подають на стіл з різними добавками: фруктами, ягодами, медом, варенням, фруктовим або турецьким йогуртом, кисломолочним сиром, ряжанкою «З печі». Смачного!

йогурт

Пишні оладки на ряжанці

Пишні оладки — смачна страва, яка сподобається як дорослим, так і дітям, та яку зовсім нескладно приготувати. Найчастіше, пишні оладки готують на кефірі з содою, хоча можна приготувати й пишні оладки на молоці з дріжджами або на ряжанці.

ряжанка

Приготувати пишні оладки на ряжанці — дуже просто. Для цього знадобиться ряжанка, борошно, сода або розпушувач, цукор, сіль, яйця, рослинна олія для смаження. Готове тісто потрібно відставити на 20 хвилин, після чого, не розмішуючи, підсмажити оладки на гарячій сковороді. Подавайте на стіл відразу ж! Смачного!

Пишні оладки на ряжанці

Рецепт — в статті Як приготувати пишні оладки — оладки на кефірі, ряжанці, молоці або сметані

Смачне желе на ряжанці

Складно знайти людину, яка б не любила желе — адже це смачний десерт, який подобається і дітям, і дорослим. Желе можна приготувати на молоці з яєчними жовтками, на молоці з какао та шоколадною крихтою, а також сирне желе з ягодами або фруктами, желе з різних видів йогурту та желе на ряжанці (з м'якушем банана, з курагою).

Щоб приготувати желе, візьміть дві склянки ряжанки, желатин (кількість — відповідно до інструкції), цукор та м'якуш двох дуже стиглих бананів. Перемішайте інгредієнти за допомогою блендера, додайте желатин, розлийте у формочки — і можна ставити в холодильник. Десерт готовий!

Смачне желе на ряжанці

Рецепти — в статті 7 способів приготувати желе — найкращі рецепти улюбленого десерту

Яблучна шарлотка на ряжанці

Сьогодні, існує безліч рецептів смачної випічки: вишневий клафуті, бельгійські вафлі, мафіни з фруктовою начинкою, чізкейки, ватрушки та сирні сочники. При цьому, яблучна шарлотка була і залишається одним з найбільш популярних різновидів пирогів — її люблять і дорослі, і діти.

Яблучну шарлотку дуже просто приготувати й за часом це займає приблизно годину. Готують шарлотку по-різному: на кефірі, на сметані, на ряжанці, з яблучною та іншою начинкою. Щоб спекти яблучну шарлотку на ряжанці, знадобиться борошно, цукор, розпушувач, яйця, ряжанка, яблука для начинки, кориця, масло для форми.

Яблучна шарлотка на ряжанці

Рецепт — у статті Як спекти смачну шарлотку з яблуками — шарлотка на кефірі, ряжанці або сметані

Манник на ряжанці без яєць

Манник — смачний солодкий пиріг, який дуже легко приготувати. Як можна здогадатися з назви, манник готується з манної крупи. Існують рецепти манника без борошна та рецепти манника з борошном, рецепти з яйцями та без яєць.

Готують манник на молоці (класичний), на кефірі, на ряжанці та на сметані. Все, що знадобиться, щоб приготувати манник на ряжанці, це манна крупа, цукор, ряжанка, розпушувач, ванільний цукор, ягоди та сухофрукти.

Манник на ряжанці без яєць

Рецепт — в статті Як спекти пиріг з манної крупи — манник на молоці, на кефірі, на ряжанці та на сметані

А що готуєте з ряжанкою Ви?

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття