Menu
Йогуртовий десерт – 3 неймовірних та незвичайних рецепти

Йогуртовий десерт – 3 неймовірних та незвичайних рецепти

Йогуртовий кекс з фісташками, полуничний пиріг з йогуртом і ревенем, повітряний торт з мигдалем і ожиною – в цій статті ми розповімо, як приготувати незвичайні десерти на будь-який смак.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Йогуртовий кекс з фісташками, полуничний пиріг з йогуртом і ревенем, повітряний торт з мигдалем і ожиною – в цій статті ми розповімо, як приготувати незвичайні десерти на будь-який смак.

Ароматні, смачні, соковиті ягоди з ніжним йогуртом – поєднання, перед яким неможливо встояти. Ми підібрали легкі та нестандартні рецепти ласощів, якими ви обов'язково зможете порадувати себе і своїх рідних.

Борошно

Йогуртовий кекс з фісташками

Величезний плюс такого кексу – легкість приготування. При цьому виглядає він як виріб мистецтва, а на смак – пальчики оближеш. Для цього вам знадобляться:

  • яйця – 6 шт.
  • вершкове масло – 230 г
  • борошно – 300 г
  • йогурт – 150 г
  • розпушувач – 1 пакет
  • цукор – 240 г
  • фісташки – 80 г
  • сіль – 1 щіпка
  • білий шоколад – 70 г
  • яєчний лікер – 50 мл
  • апельсиновий сік – 1 ст. л.

Йогурт

Вершкове масло з цукром збийте міксером, поступово вбиваючи яйця. Додайте йогурт, фісташки і борошно, змішане з розпушувачем. Ретельно перемішайте. Потім влийте апельсиновий сік і також перемішайте. Тісто викладіть на змащену маслом форму для випічки і відправте в розігріту до 180 °C духовку на 40 хвилин. Як тільки пиріг охолоне – пропитаєте лікером. На водяній бані розтопіть білий шоколад і полийте наш виріб. За бажанням можна прикрасити ягодами.

Більше смачних рецептів читайте в статті: Міжнародний День Торта — як швидко приготувати смачну випічку

Повітряний торт з ожиною та мигдалем

Ніжний вершковий крем в поєднанні з повітряним бісквітом і кисло-солодкою ожиною створюють неймовірну гармонію смаку, яка неодмінно сподобається всім. Візьміть інгредієнти:

Для основи:

  • борошно – 60 г
  • цукор – 80 г
  • яйця – 4 шт.
  • мигдаль – 50 г
  • кукурудзяний крохмаль – 60 г
  • розпушувач – 4 ч. л.
  • Для крему:
  • йогурт – 400 г
  • лимон – 1 шт.
  • цукрова пудра – 70 г
  • желатин – 12 г
  • ожина – 200 г
  • вершки – 300 мл

Вершки

Для прикраси:

  • розмарин – 8 гілочок
  • ожина – 100 г
  • мигдаль – 20 г

Готуємо основу. Яєчні жовтки варто відокремить від білків. Білки збийте до стійкості і відкладіть, а жовтки з цукром – до густої пінистої маси. Акуратно з'єднайте отримані суміші. У блендері подрібніть мигдаль і змішайте з кукурудзяним крохмалем, борошном та розпушувачем. Додайте все до яєчної суміші. Ретельно перемішайте. Деко застеліть папером для випічки і вилийте наше тісто. Відправте в розігріту до 180 °C духовку на 20 хвилин. Потім дайте охолонути і розділіть вздовж на два коржі.
Готуємо крем. Йогурт змішайте з цукровою пудрою. Додайте сік одного лимона і перемішайте. В окремій мисці збийте вершки, поки вони не стануть густими і відкладіть. Розпущений желатин поставте на маленький вогонь, щоб він розчинився. Додайте його до йогуртової суміші і ретельно перемішайте. Після чого додайте вершки і збийте.
На першу половину коржа викладіть 200 г ожини і 3/4 крему. Потім накрийте другим коржем і викладіть залишок крему. Залиште наш торт в холодильнику на одну годину.
Тим часом приготуйте желе. Ожину з розмарином закип'ятіть в невеликій каструлі на маленькому вогні. Потім приберіть розмарин, а з суміші зробіть пюре і пропустіть через сито. Замочіть желатин в холодній воді, після чого поставте на маленький вогонь, щоб той розчинився. Остудіть, додайте в пюре і перемішайте. Вилийте нашу суміш на торт і дайте йому охолонути ще дві години. Перед подачею можна прикрасити розмарином, свіжої ожиною або мигдалем. Готово!

Полуничний пиріг з йогуртом і ревенем

Фрукти

Повітряний вершковий смак і неймовірний аромат – все завдяки ідеальному поєднанню полуниці, йогурту і ревеню. Для приготування вам знадобляться:

  • ревінь – 120 г
  • полуниця – 300 г
  • ванільний цукор – 1 пакет
  • вершкове масло – 175 г
  • яйця – 3 шт.
  • борошно – 275 г
  • розпушувач – 1 ч. л.
  • цукор – 130 г + 1 ст. л.
  • йогурт – 125 г

Масло

На невеликі шматочки поріжте ревінь та 150 г полуниці і змішайте з однією столовою ложкою цукру. Міксером збийте ваніль, вершкове масло і 130 г цукру. По черзі вбийте сюди яйця, збиваючи суміш по 30 секунд після кожного додавання. Борошно, розпушувач і йогурт ретельно перемішайте, додайте яєчну суміш і збийте міксером. Форму для випікання змастіть вершковим маслом і присипте борошном (за бажанням можна використовувати панірувальні сухарі). Вилийте тісто, а зверху викладіть ревінь з полуницею. Відправте в розігріту до 175 °C духовку на 55 хвилин. Перед подачею можна прикрасити цукровою пудрою. Смачного!

Читайте також: Приголомшливо смачні полуничні десерти — святкуємо День Полуниці

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття