Menu
Як смачно приготувати холодець – рецепти і поради

Як смачно приготувати холодець – рецепти і поради

Як смачно приготувати холодець – рецепти і поради

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Іноді так хочеться приготувати всіма улюбленого холодцю незалежно від новорічних свят. А щоб зробити це смачно, пропонуємо кілька апетитних і нескладних рецептів цієї страви.

Холодець зі свинячих ніжок – рецепт

Холодець зі свинячих ніжок

Для приготування вам знадобляться:

  • 700 г свинячих ніжок
  • 1,4 кг яловичини
  • 1 ст. молока

Молоко Яготинське

  • 1 ріпчаста цибуля
  • 1-2 шт. моркви
  • 10 горошин чорного перцю
  • 1/4 ч. л. чорного меленого перцю
  • 1 гвоздика
  • 1,5-2 ч. л. солі
  • 3 зуб. часнику
  • 1 лавровий лист
  • 10 гілочок кропу
  • щіпка лимонної кислоти

Очистіть, промийте і розріжте вздовж свинячі ніжки. Залийте молоком і водою, щоб вони повністю покривали м'ясо. Окремо промийте і залийте водою яловичину. Залиште на півгодини обидві ємності з м'ясом. Потім очистіть і сполосніть вимочені ніжки і перекладіть до м'яса з водою. Поставте на плиту і доведіть до кипіння. Як тільки з'явиться піна, злийте воду і промийте м'ясо. Вимийте каструлю, залийте сюди фільтровану воду. Дотримуйтесь пропорцію - 1 кг м'яса і кісток на 1 л води.

Доведіть холодець до кипіння і, зменшивши вогонь, зніміть піну. Додайте лимонну кислоту і сіль. Прикрийте каструлю кришкою і варіть на повільному вогні протягом 3 годин. Тим часом цибулину в лушпинні помийте і відріжте корінець, а моркву і корінь петрушки очистіть і покладіть всі овочі в воду до моменту додавання бульйону. Потім перекладіть овочі в бульйон разом з перцем, сіллю, лавровим листом. Готуйте холодець ще годину під прикритою кришкою.

Далі приберіть цибулю, а м'ясо та інші овочі дістаньте охолоджуватися. Тим часом з поверхні бульйону приберіть жир і додайте перетертий часник із сіллю і меленим перцем. Накрийте його кришкою і залиште на 20 хвилин.

Відокремте м'ясо від кісток і розділіть його на волокна. Подрібніть частину свинячої шкурки і м'яких хрящиків і з'єднайте з м'ясом. Викладіть м'ясо в форму шаром завтовшки 2-2,5 см. З вареної моркви можна вирізати квіти і викласти поверх м'яса або ж просто нарізати дольками. Залийте бульйон, проціджуючи через сито з паперовою серветкою, шаром 2-2,5 см. Посипте подрібненим кропом. Відправте в холодильник на 4-5 годин.

Готово!

Холодець з індички – рецепт

Холодець з індички

Вам знадобляться:

  • 1 крило індички
  • 2 індичі шиї
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 2 пучка зелені
  • 1.5 ч. л. подрібнених сухих коренів
  • сіль і перець – за смаком

Промийте індичку. Залийте холодною водою, що вона покривала м'ясо. Доведіть до кипіння. Зніміть піну і варіть на маленькому вогні протягом 1 години. Додайте очищену моркву, цибулину, сухі коріння і стебла зелені. Готуйте ще дві години. В кінці посоліть і поперчіть бульйон. Дістаньте м'ясо, остудіть і відокремте від кістки. Процідіть бульйон. Наріжте м'ясо індички і моркву невеликими шматочками. Подрібніть зелень. З'єднайте всі інгредієнти і розкладіть по формах. Залийте бульйоном і відправте в холодильник на кілька годин для застигання. Готово!

Холодець з курки – рецепт

холодець з курки

Візьміть інгредієнти:

  • 1 жирна курка (близько 2 кг)
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 3 зуб. часнику
  • 1 ч. л. солі
  • 5 горошин чорного перцю
  • 4 лаврові листки

Очистіть курку від шкірки і промийте м'ясо. Перекладіть його в каструлю і залийте водою так, щоб вона покривала м'ясо. Доведіть до кипіння і зніміть піну. Продовжуйте варити протягом 4 годин на маленькому вогні. Коли бульйон наполовину випариться і м'ясо почне відходити від кісток – додайте моркву, цибулю, часник і готуйте ще півгодини. Потім покладіть до бульйону лавровий лист, сіль, перець і продовжуйте томити 30 хвилин.

Дістаньте готові м'ясо і овочі, а бульйон процідіть. Розділіть м'ясо на шматочки і перекладіть по формах разом з овочами. Залийте бульйоном і відправте в холодильник на кілька годин до застигання.

Смачного!

Читайте також: Як приготувати фаршировані яйця – найоригінальніші рецепти

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття