Як смачно приготувати холодець – рецепти і поради
Як смачно приготувати холодець – рецепти і поради
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Іноді так хочеться приготувати всіма улюбленого холодцю незалежно від новорічних свят. А щоб зробити це смачно, пропонуємо кілька апетитних і нескладних рецептів цієї страви.
Холодець зі свинячих ніжок – рецепт
Для приготування вам знадобляться:
- 700 г свинячих ніжок
- 1,4 кг яловичини
- 1 ст. молока
- 1 ріпчаста цибуля
- 1-2 шт. моркви
- 10 горошин чорного перцю
- 1/4 ч. л. чорного меленого перцю
- 1 гвоздика
- 1,5-2 ч. л. солі
- 3 зуб. часнику
- 1 лавровий лист
- 10 гілочок кропу
- щіпка лимонної кислоти
Очистіть, промийте і розріжте вздовж свинячі ніжки. Залийте молоком і водою, щоб вони повністю покривали м'ясо. Окремо промийте і залийте водою яловичину. Залиште на півгодини обидві ємності з м'ясом. Потім очистіть і сполосніть вимочені ніжки і перекладіть до м'яса з водою. Поставте на плиту і доведіть до кипіння. Як тільки з'явиться піна, злийте воду і промийте м'ясо. Вимийте каструлю, залийте сюди фільтровану воду. Дотримуйтесь пропорцію - 1 кг м'яса і кісток на 1 л води.
Доведіть холодець до кипіння і, зменшивши вогонь, зніміть піну. Додайте лимонну кислоту і сіль. Прикрийте каструлю кришкою і варіть на повільному вогні протягом 3 годин. Тим часом цибулину в лушпинні помийте і відріжте корінець, а моркву і корінь петрушки очистіть і покладіть всі овочі в воду до моменту додавання бульйону. Потім перекладіть овочі в бульйон разом з перцем, сіллю, лавровим листом. Готуйте холодець ще годину під прикритою кришкою.
Далі приберіть цибулю, а м'ясо та інші овочі дістаньте охолоджуватися. Тим часом з поверхні бульйону приберіть жир і додайте перетертий часник із сіллю і меленим перцем. Накрийте його кришкою і залиште на 20 хвилин.
Відокремте м'ясо від кісток і розділіть його на волокна. Подрібніть частину свинячої шкурки і м'яких хрящиків і з'єднайте з м'ясом. Викладіть м'ясо в форму шаром завтовшки 2-2,5 см. З вареної моркви можна вирізати квіти і викласти поверх м'яса або ж просто нарізати дольками. Залийте бульйон, проціджуючи через сито з паперовою серветкою, шаром 2-2,5 см. Посипте подрібненим кропом. Відправте в холодильник на 4-5 годин.
Готово!
Холодець з індички – рецепт
Вам знадобляться:
- 1 крило індички
- 2 індичі шиї
- 1 цибулина
- 1 морква
- 2 пучка зелені
- 1.5 ч. л. подрібнених сухих коренів
- сіль і перець – за смаком
Промийте індичку. Залийте холодною водою, що вона покривала м'ясо. Доведіть до кипіння. Зніміть піну і варіть на маленькому вогні протягом 1 години. Додайте очищену моркву, цибулину, сухі коріння і стебла зелені. Готуйте ще дві години. В кінці посоліть і поперчіть бульйон. Дістаньте м'ясо, остудіть і відокремте від кістки. Процідіть бульйон. Наріжте м'ясо індички і моркву невеликими шматочками. Подрібніть зелень. З'єднайте всі інгредієнти і розкладіть по формах. Залийте бульйоном і відправте в холодильник на кілька годин для застигання. Готово!
Холодець з курки – рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 1 жирна курка (близько 2 кг)
- 1 цибулина
- 1 морква
- 3 зуб. часнику
- 1 ч. л. солі
- 5 горошин чорного перцю
- 4 лаврові листки
Очистіть курку від шкірки і промийте м'ясо. Перекладіть його в каструлю і залийте водою так, щоб вона покривала м'ясо. Доведіть до кипіння і зніміть піну. Продовжуйте варити протягом 4 годин на маленькому вогні. Коли бульйон наполовину випариться і м'ясо почне відходити від кісток – додайте моркву, цибулю, часник і готуйте ще півгодини. Потім покладіть до бульйону лавровий лист, сіль, перець і продовжуйте томити 30 хвилин.
Дістаньте готові м'ясо і овочі, а бульйон процідіть. Розділіть м'ясо на шматочки і перекладіть по формах разом з овочами. Залийте бульйоном і відправте в холодильник на кілька годин до застигання.
Смачного!
Читайте також: Як приготувати фаршировані яйця – найоригінальніші рецепти
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття