Як швидко спекти чорничний пиріг — прості рецепти смачної випічки
Як приготувати смачну випічку з простих і доступних за ціною інгредієнтів? На всі ці питання — відповіді в нашій статті.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Як легко і швидко приготувати смачну випічку для всієї родини? Як спекти смачний пиріг за одну годину? Як приготувати смачну випічку з простих і доступних за ціною інгредієнтів? На всі ці питання — відповіді в нашій статті.
У ягодах чорниці міститься багато вітамінів А, В і С, а також магнію, кальцію, фруктових кислот і флавоноїдів. А ще чорниця — це смачно, і з чорницею можна приготувати багато смачних страв. У цій статті ми підібрали рецепти випічки з чорницею — всього 4 рецепти, один іншого кращий. При цьому, всі рецепти випічки до неможливості прості — в середньому, приготувати чорничну випічку можна за одну годину. Почнемо!
Найкращий ягідний пиріг з чорницею — смачніше не буває!
У великій тарілці перемішайте 2 склянки борошна, соду і сіль. В окрему тарілку викладіть чверть чашки вершкового масла, 3/4 склянки цукру, яйце і збийте міксером. Додайте молоко, знову збийте. Додайте борошняну суміш і перемішайте, щоб вийшло однорідне тісто. Вкладіть в тісто ягоди чорниці. Форму (або форми) для запікання змастіть маслом і посипте борошном. Викладіть тісто у форму.
В окремій тарілці блендером або міксером перемішайте півсклянки цукру, третину склянки борошна і чверть чашки вершкового масла. У кількох місцях зробіть в тесті невеликі поглиблення. Викладіть суміш зверху на тісто. Духовку розігрійте до 170 градусів і запікайте пиріг 40 хвилин, після чого охолодіть, і можете подавати на стіл.
Читайте також: Пиріг, желе, смузі та інші десерти з ряжанкою — смачні рецепти
Смачний чорничний кремовий пиріг — смакота!
- 1 склянка промитої чорниці
- 8 яєць
- 2,5 склянки борошна
- 0,3 склянки меду
- 3 столових ложки м'якого вершкового масла
- 1 чайна ложка ванілі
- 0,5 чайної ложки солі
- 0,5 чайної ложки меленого мускатного горіха
- 2 столових ложки цукрової пудри
За допомогою блендера перемішайте яйця, мед, молоко, ваніль, борошно та сіль. Вершкове масло помістіть в форму для запікання і поставте форму в духовку, щоб вершкове масло розтопилося. Дістаньте форму з розтопленим вершковим маслом і викладіть у форму тісто. Чорницю викладіть на тісто. Запікайте пиріг в духовці від 20 до 30 хвилин при температурі 200 градусів, після чого дістаньте з духовки, посипте мускатним горіхом і цукровою пудрою. Охолодіть і подавайте на стіл. Смачного!
Читайте також: Смачні десерти — як приготувати млинці, випічку, парфе і смузі з йогуртом
Клафуті з чорницею — як приготувати французький десерт
- 2,5 склянки чорниці
- 3 яйця + 1 яєчний жовток
- 1 склянка цукру
- 1 склянка молока
- 1 склянка борошна
- Дрібка солі
- 1 чайна ложка ванілі
- 2 столових ложки цукрової пудри
Візьміть велику форму для запікання, змастіть маслом і викладіть на дно форми чорницю. За допомогою міксера або блендера перемішайте яйця з цукром. Додайте молоко і ваніль, перемішайте. Потім додайте борошно і сіль, знову перемішайте, щоб вийшло однорідне тісто. Вилийте тісто на ягоди. Духовку нагрійте до 170 градусів і поставте клафуті в духовку на 45 хвилин. Дістаньте клафуті з духовки, остудіть. Перед тим як подавати на стіл, посипте цукровою пудрою.
Про те, як приготувати клафуті з вишнею або черешнею, читайте в статті Вишнево-черешневий рай — смачні десерти з вишнею та черешнею
Чорнично-банановий пиріг — дуже просто і смачно
- 1 чашка свіжої промитої чорниці
- 2 стиглих середніх банани, м'якоть
- 2 склянки борошна
- 1 чайна ложка соди
- Половина чашки м'якого вершкового масла
- 1 чашка цукру
- Половина чайної ложки солі
- 2 яйця
- 2 чайних ложки ванілі
У великій тарілці перемішайте борошно, соду і сіль. В іншій тарілці, за допомогою міксера збийте вершкове масло з цукром. Додайте яйце, збийте, додайте друге яйце, знову збийте, додайте ваніль, збийте. М'якоть бананів розімніть виделкою і додайте в яєчну суміш, знову збийте. Додавайте борошно, поступово помішуючи, щоб вийшло однорідне тісто. Чорницю акуратно вкладіть в готове тісто. Змастіть форми для запікання і викладіть тісто. Духовку розігрійте до 170 градусів і запікайте 35-40 хвилин або до готовності. Охолодіть бананово-чорничний пиріг, і можна подавати випічку на стіл. Швидко і просто!
Читайте також: Міжнародний День Торта — як швидко приготувати смачну випічку
Як приготувати смачні напої з чорницею
А ще з чорницею можна приготувати чорничне молоко і чорнично-сирний смузі. Щоб приготувати чорничне молоко, залийте чорницю молоком і подрібніть в блендері. Щоб зробити смузі з чорницею, візьміть 1 склянку ягід, 100 грамів кисломолочного сиру, кілька столових ложок сметани і кілька чайних ложок цукру — і подрібніть в блендері. Дуже просто, поживно і смачно!
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття