Menu
Як швидко схуднути на кефірі — 6 кефірних дієт

Як швидко схуднути на кефірі — 6 кефірних дієт

Існує багато способів скинути кілька кілограмів: експрес-дієти на молоці, дієти на класичному йогурті (наприклад, йогуртова дієта доктора Зейка), біла дієта. Не менш ефективні й дієти на кефірі: дієта на гречці й кефірі, дієта на кефірі та яблуках, дієта на кефірі та овочах, розвантажувальні дні на кефірі, дієта через день. Про них і піде мова у цій статті.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Загальновідомо, що кефір — дуже корисний кисломолочний продукт. У ньому містяться вітаміни, мікроелементи (кальцій, фосфор), амінокислота триптофан (необхідна для здорового сну), а також корисні бактерії (пробіотики). Завдяки вмісту пробіотиків, кефір покращує роботу шлунково-кишкового тракту, нейтралізує вплив антибіотиків та шкідливих бактерій.

кефир

Більше про користь кефіру — читайте у статтях Кефір та його унікальна користь для здоров'я і 10 причин, чому варто почати пити кефір вже сьогодні.

Крім того, існує багато дієт на кефірі. У цій статті ми підібрали 6 кефірних дієт для схуднення — щоб ви могли вибрати ту, яка підходить саме вам.

Дієта на гречці та кефірі

Якщо ви час від часу сидите на дієтах, то напевно чули про таку дієту як дієта на гречці з кефіром. На такій дієті можна скинути приблизно 5 кілограмів за тиждень, вона досить проста (готувати майже не доведеться) і доступна за ціною (гречка і кефір — це не дорого).

У раціоні цієї дієти — всього два продукти: звичайна гречка (її потрібно запарювати окропом) і кефір (жирністю 1%). Все, що потрібно знати про цю дієту — читайте у статті Як схуднути швидко, легко і без шкоди для здоров'я — дієта на гречці й кефірі.

Дієта на яблуках та кефірі

Це досить жорстка дієта для схуднення, розрахована на 3–4 дні, дозволяє скинути 3–4 кілограми. Вона протипоказана людям, які страждають на захворювання шлунка і кишечника, серцево-судинної системи та інші серйозні захворювання.

Під час яблучно-кефірної дієти можна вживати тільки кефір та яблука. Денний раціон на такій дієті буде складатися з 1,5–2 літрів кефіру та 1,5 кілограмів яблук (яблука можна їсти сирі, а можна запечені).

яблоки

>

Дієта на фруктах, овочах та кефірі

Ця дієта — різновид яблучно-кефірної дієти, тільки замість яблук ви можете вживати 1,5 кілограма фруктів та овочів в день.

фрукты, овощи

Розвантажувальні дні на кефірі

Деякі люди влаштовують собі розвантажувальні дні на кефірі (від 1 до 3 днів). Для такого способу схуднення вам знадобиться 1–1,5 літра кефіру в день — його потрібно розділити на 5–6 частин і пити через приблизно однакові проміжки часу. В результаті ви можете скинути до 3 кілограмів за три дні.кефир

Такий спосіб схуднення (і очищення організму) має багато переваг, проте підійде не всім. Тому, перед тим як влаштовувати собі розвантажувальні дні, необхідно проконсультуватися з лікарем.

Кефірна дієта через день

Під час такої дієти ви можете чергувати звичайне харчування і розвантажувальні дні: один день — звичайне харчування (не більше ніж 1500 калорій), другий день — розвантажувальний день на кефірі (1,5 літра кефіру). Дозволені продукти: фрукти, некрохмалисті овочі, молочні продукти, горіхи, нежирне відварене м'ясо, нежирна риба. Алкоголь, жирні та копчені страви, солодощі, випічка — під забороною. Дотримуватися такої дієти можна не більше двох тижнів. Виходити з дієти потрібно поступово, інакше скинуті кілограми швидко повернуться.

кефир, фрукты

Кефірна дієта на тиждень

Така дієта дозволить скинути 5 кілограмів за тиждень. Меню буде виглядати так:

День перший: 1,5 літра кефіру та 4 запечених картоплини.

День другий: 1,5 літра кефіру та 150 грамів відвареного курячого м'яса.

День третій: 1,5 літра кефіру та 200 грамів відвареної яловичини.

День четвертий: 1,5 літра кефіру та 150 грамів відвареної риби.

День п'ятий: 1,5 літра кефіру та 1 кг яблук (або овочів, таких як капуста, морква).

День шостий: 1,5 літра кефіру.

День сьомий: 1,5 літра кефіру.

Також, під час дієти рекомендується пити багато води без газу.

Дієти на кефірі — що варто враховувати

Кефірні дієти для схуднення можуть бути протипоказані людям, які страждають на захворювання шлунково-кишкового тракту.

Якщо ви сумніваєтеся, чи можна вам сідати на дієту, обов'язково проконсультуйтеся з лікарем.

Під час дієти для схуднення заборонені такі продукти як борошняне, солодощі, жирні та копчені страви, сіль, цукор, алкоголь.

Виходити з дієти потрібно поступово — інакше скинуті кілограми швидко повернуться.

Інші дієти

Розвантажувальні дні на кефірі та яблучно-кефірна дієта — це досить жорсткі дієти, які підійдуть не всім. У той же час, існують більш м'які варіанти дієт для схуднення, наприклад біла дієта, дієта на молоці та меді або йогуртова дієта доктора Зейка.

Більше про ці способи схуднення — читайте в статті Готуємося до весни — як швидко скинути зайві кілограми.

За матеріалами azbukadiet.ru, pohudejkina.ru

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.

Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття