Menu
Джерело: pexels.com

Як приготувати смачні пишні оладки на кефірі — 6 рецептів

Пишні оладки на кефірі — смачна і, в той же час, проста в приготуванні страва. Якщо ви хочете порадувати себе та близьких, оладки на кефірі — ідеальний варіант.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Ми вже розповідали про те, як приготувати млинці на молоці. У цій статті розповімо, як приготувати оладки на кефірі, а також наведемо кілька простих і оригінальних рецептів.

Інгредієнти для оладок

Базові інгредієнти, необхідні для того, щоб приготувати пишні оладки на кефірі: борошно, цукор, сіль, сода, яйця, кефір будь-якої жирності, масло або олія. Залежно від рецепта, можуть знадобитися й інші інгредієнти, проте перераховані — базові практично для всіх рецептів оладок на кефірі.

• Борошно — для пишних оладок на кефірі можна використовувати звичайне пшеничне борошно. У деяких рецептах рекомендується брати борошно грубого помелу (воно може бути пшеничне, ячмінне, вівсяне, гречане).

• Кефір краще брати знежирений. Коли будете змішувати інгредієнти, бажано, щоб кефір був кімнатної температури.

• Для смаження можна брати соняшникову олію або топлене вершкове масло.

• Перемішувати тісто краще вручну, а не міксером. За консистенцією тісто має вийти як густа сметана. Після замішування потрібно дати тісту настоятися протягом 15-30 хвилин, ні в якому разі не залишаючи в ньому ложку або ополоник. Після того, як тісто настоїться, перемішувати його не потрібно.

• В солодке тісто для смаку можна додати ваніль, в солоне — кріп.

• Сковороду для смаження бажано брати чавунну.

Що ще варто знати про пишних оладках на кефірі:

• Оладки — це висококалорійний продукт, тому якщо ви стежите за фігурою, не слід їсти більше ніж 2-3 оладки в день.

• Оладки — це смажена їжа, тому не варто їсти оладки людям, які страждають захворюваннями травлення.

Оладки на кефірі

Пишні оладки на кефірі — простий рецепт

2 склянки борошна

1,5 чайної ложки соди

1/2 чайної ложки солі

2 склянки кефіру

½ склянки молока

1 чайна ложка ванілі

2 збитих яйця

У першій ємності змішайте борошно, соду і сіль. У другій ємності змішайте кефір, молоко, ваніль і яйця. З'єднайте вміст першої та другої ємності, перемішайте.

Сковороду нагрійте на середньому вогні, додайте рослинну олію для смаження. Тісто викладайте на сковороду великою ложкою. Смажити оладки краще на середньому вогні при закритій кришці. Як тільки вони підрум'яняться і зверху з'являться дірочки, оладки можна перевертати.

Пишні оладки на кефірі з борошном з цільного зерна

2/3 чашки звичайного борошна

1/4 чашки борошна із цільного зерна (можна брати пшеничне, ячмінне, вівсяне, гречане, ін.)

3 чайних ложки свіжих паростків пшениці

1 чайна ложка цукру

1/4 чайної ложки солі

1/2 чайної ложки пекарського порошку

1/4 чайної ложки соди

1 велике яйце

1 чашка кефіру

2 столових ложки вершкового масла або рослинної олії

Солодкий сироп, фрукти, йогурт — за бажанням

У першій ємності змішайте борошно, паростки пшениці, цукор, сіль, пекарський порошок і соду. У другій ємності збийте яйце, додайте кефір, розмішайте, додайте розтоплене масло. Після цього вміст першої та другої ємності можна з'єднати в одній та добре перемішати. Перед тим, як починати смажити оладки, дайте тісту настоятися хоча б 5 хвилин. Подавати оладки можна з сиропом, фруктами, йогуртом.

Оладки з бананом

Пишні оладки на кефірі — рецепт без яєць

6 столових ложок борошна

4 столових ложки крохмалю

3 столові ложки цукру

1 чайна ложка ванільного цукру

½ чайної ложки пекарської соди

½ чайної ложки солі

400 мл кефіру

2 столових ложки рослинної олії

Кориця

1 склянка кип'яченої води

Кетчуп і сир — за бажанням

Висипати соду в кефір і перемішайте, залиште на 5-7 хвилин. Додайте борошно, крохмаль, цукор, сіль і корицю. Перемішайте, додаючи при необхідності кип'ячену воду. В останню чергу додайте до тіста рослинну олію, перемішайте. Оладки можна починати смажити. При бажанні — подавати з сиром і кетчупом.

Смачні оладки на кефірі з вівсянкою і грушею

100 мл борошна (півсклянки)

200 мл кефіру (склянка)

100 мл вівсяних пластівців

1 груша

1 чайна ложка пекарського порошку

Дрібка солі

2 яйця

Перемішайте кефір і вівсяні пластівці, залиште на 10-15 хвилин. Очистіть і подрібніть грушу. Додайте грушу та інші інгредієнти, добре перемішайте. Оладки можна смажити.

Оладки на кефірі з бананом та арахісовим маслом

2 чашки цільнозернового борошна

2 чайних ложки пекарського порошку

½ чайної ложки соди

½ чайної ложки солі

½ чайної ложки кориці

2 склянки кефіру

Ваніль за смаком

2 яйця

1-2 порізаних банани

2 столових ложки олії

1/3 чашки кленового сиропу

1/3 чашки арахісового масла

Змішайте сухі інгредієнти: борошно, пекарський порошок і соду, сіль і корицю. В іншій ємності змішайте кефір і яйця, додайте ваніль і шматочки банану. З'єднайте вміст першої та другої ємності, перемішайте. Оладки смажаться на сковороді на середньому вогні.

Поки смажаться оладки, додайте сироп до арахісового масла, нагрійте масло в мікрохвильовці. Коли млинці будуть готові, полийте їх маслом. Бананові оладки можна подавати на стіл!

Пишні оладки

Оладки на кефірі в духовці — з чорницею і сиром

1 ¾ чашки борошна (425 мл)

1 чайна ложка пекарського порошку

½ чайної ложки соди

1 чайна ложка цукру

Дрібка солі

2 яйця

2 1/3 склянки кефіру (575 мл)

2 столових ложки розтопленого масла

300 г сиру, наприклад Рікотта

3 столових ложки цукру, меду або кленового сиропу

½ чайної ложки ванілі

2-3 чашки свіжої чорниці

Листя свіжої м'яти або базиліку — за бажанням

Змішайте в першій ємності борошно, пекарський порошок, соду, цукор, сіль. В іншій ємності збийте яйця і додайте 3 склянки кефіру. З'єднайте перше і друге, додайте розтоплене масло, розмішайте. Тісто можна відставити на 10 хвилин.

За допомогою блендеру змішайте сир, залишок кефіру (1/3 склянки) і ваніль. Поставте сирну суміш у холодильник.

Нагрійте духовку до температури 120 ° C.  Форму нагрійте на середньому вогні, додайте олію. Тісто викладайте великою ложкою, зверху додайте чорницю. Смажити млинці потрібно по 3 хвилини з кожного боку.

Подавати оладки на стіл можна із сирною сумішшю і залишками чорниці. За бажанням можна прикрасити страву листям базиліку або м'яти.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття