Menu
Як спекти ідеальний хліб у домашніх умовах — цінні поради та рецепти

Як спекти ідеальний хліб у домашніх умовах — цінні поради та рецепти

Як спекти ідеальний хліб у домашніх умовах — цінні поради та рецепти

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Хліб — всьому голова! І не дарма, адже для його приготування потрібно дуже багато уваги. Але знання кількох тонкощів допоможе будь-якій господині приготувати ідеальний домашній хліб.

  1. Один з найголовніших кроків у приготуванні хліба — борошно. Для білого хліба слід вибирати борошно вищого і першого сорту, яке робиться з твердих сортів пшениці. Житнє борошно краще розбавляти з пшеничного, щоб хліб вийшов пишним. Чи не найкращий варіант — це вівсяне і кукурудзяне борошно. Першу краще поєднувати з пшеничним борошном, щоб надати випічці аромат, а з другим хліб буде солодкуватим, але не дуже м'яким.
  2. Найважливіший інгредієнт для хліба — дріжджі і закваска. Перші прискорюють процес отримання тіста, а з другими хліб отримує унікальний смак. Найкраще йогуртова або кефірна закваска. Тим більше, бездріжджовий хліб кориснішій для здоров'я.
  3. Також важливий етап — тісто. Після замішування тіста важливо дати "відпочити" близько години. Добре замісити тісто, щоб як слід наситити хліб киснем. Потім складіть тісто кілька разів або зробіть обминку. Так хліб вийде наповненим повітрям і "пухнастим".

Домашній хліб — рецепт

Домашній хліб

Візьміть інгредієнти:

  • 360 г борошна
  • 1,5 ч. л. солі
  • 1/2 ч. л. сухих дріжджів
  • 360 мл теплої води

Візьміть миску і з'єднайте борошно, соду і дріжджі. Влийте теплу воду і замісити тісто. Накрийте чистим рушником і залиште на ніч при кімнатній температурі.

Вранці розігрійте духовку до 230 градусів і відправте туди каструлю з кришкою на 10-15 хвилин, у якій буде випікатися хліб. Тим часом дістаньте тісто і злегка відбийте його. Сформуйте шар. Дістаньте розігріту каструлю з духовки, застеліть пергаментом і викладіть тісто. Присипте борошном і накрийте каструлю кришкою. Відправте в духовку на півгодини. Потім зніміть кришку і випікайте ще 10-15 хвилин, щоб хліб став рум'яним.

Викладіть хліб на решітку і дайте йому охолонути. Готово!

Пряний хліб — рецепт

Пряний хліб

Візьміть інгредієнти:

  • 100 г житнього борошна
  • 75 г цільнозернового борошна
  • 75 г гречаного борошна
  • 70 г коричневого цукру
  • 1 пакетик розпушувача
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 1 ч. л. спецій (за смаком)
  • 1 ч. л. кориці в порошку
  • 1 ч. л. імбиру в порошку
  • 1 ч. л. мускатного горіха в порошку
  • 1 ч. л. анісу в порошку
  • 100 мл молока

Молоко

  • 2 ст. л. меду

З'єднайте 3 види борошна, цукор, ванільний цукор, розпушувач і прянощі. Влийте тепле молоко і додайте мед. Замісіть гладке тісто. Потім перекладіть його в форму для кекса і відправте в розігріту до 150 градусів духовку на годину. Остудіть в формі, потім подавайте до столу. Смачного!

Банановий хліб з гречкою — рецепт

Банановий хліб з гречкою

Візьміть інгредієнти:

  • 4 середніх банана
  • 100 г гречаного борошна
  • 100 г рисового борошна
  • 100 г вершкового масла

Масло

  • 2 яйця
  • 90 г коричневого цукру
  • 1 пакетик розпушувача
  • 1 ст. л. гречаної крупі
  • дрібка солі

Збийте яйця з вершковим маслом і цукром. Окремо з'єднайте два види борошна і розпушувач. Додайте 3 подрібнених виделкою банана і добре перемішайте. Влийте збиті раніше яйця і замісіть тісто. Прямокутну форму для запікання застеліть пергаментом і перекладіть тісто. Розріжте вздовж банан, викладіть зверху і посипте гречаною крупою. Відправте хліб в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття