-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Як тільки достигли смачні яблука в саду — приходить Яблучний Спас. Це християнське свято, яке ще називається Другим Спасом.
У цей день господині починають робити заготовки на зиму з яблук і готувати смачні страви. Намагаємося не відставати від традицій. Смачні рецепти яблучних пирогів ви можете знайти у статті Що приготувати на Яблучний Спас — найкращі рецепти яблучних пирогів. Сьогодні ми підготували для вас добірку більш оригінальних рецептів із яблук.
Крамбл з яблуком і бананом — рецепт
Для начинки вам знадобляться:
- 4 середніх яблука
- 1 середній банан
- 3 ст. л. крему з каштанів
- 4 ст. л. меду
- кориця — за смаком
Для тіста візьміть:
- 50 г пшеничного борошна
- 45 г мигдального борошна
- 60 г цукру
- 60 г вершкового масла
Яблука наріжте кубиками, а банан — кружечками. Додайте корицю, мед, столову ложку води і добре все перемішайте.
Готуємо тісто. Для цього з'єднаєте борошно, цукор, порізане кубиками вершкове масло і замісіть тісто руками.
Візьміть форму для запікання і викладіть яблука з бананом. Додайте крем із каштанів і зверху рівномірно розподіліть тісто. Відправте крамбл у розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
Готово!
Зелений салат з яблуком — рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 400 г помідорів
- 200 г огірків
- 1 середнє зелене яблуко
- 1-2 пір'я молодої цибулі
- 15 г кореня імбиру
- 40 г арахісу
- 1 лимон
- 3 ст. л. оливкової олії
- 1/2 стручка ванілі
- кілька гілочок базиліка
- сіль і перець — за смаком
Подрібніть і обсмажте на сухій сковороді арахіс. В окремій мисці з'єднайте насіння ванілі і оливкову олію. Корінь імбиру натріть на дрібній тертці і перекладіть в миску з оліює і ваніллю. Додайте сік половини лимона, сіль і перець. Добре перемішайте.
Очистіть огірки від шкірки і наріжте кубиками. Таким чином наріжте помідори і подрібніть цибулю. Викладіть помідори, огірок і цибулю в салатник.
Почистіть яблуко, видаливши серцевину і шкірку та наріжте соломкою, окропивши лимонним соком. Перекладіть його до решти інгредієнтів. Полийте салат заправкою і прикрасьте базиліком і арахісом.
Готово!
Пиріг зі свининою і яблуками — рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 700 г картоплі
- 1/2 ст. молока
- 1/4 ст. вершкового масла
- 450 г свинячого фаршу
- 340 г яблук
- 1 велика морква
- 1 велика цибулина
- 1/2 чашки свіжої або консервованої кукурудзи
- 1/2 чашки свіжого або консервованого зеленого горошку
- 1/2 ст. твердого сиру
- 1/2 ст. курячого або овочевого бульйону
- 1/2 ч. л. сушеного чебрецю
- сіль і перець — за смаком
Почистіть яблука, видаливши серцевину і шкірку. Наріжте невеликими кубиками.
Відваріть картоплю і пюрируйте суміш, додавши молоко, вершкове масло, сіль і перець.
Розігрійте рослинну олію на сковороді і обсмажте моркву, цибулю і фарш протягом 10-15 хвилин. Потім додайте бульйон, сіль, перець і сушений чебрець. Продовжуйте готувати на повільному вогні близько 10 хвилин. Додайте яблука, кукурудзу і горошок і тушкуйте ще 1-2 хвилини.
Візьміть форму для випічки і покладіть начинку. Потім викладіть картопляне пюре рівним шаром. Посипте тертим сиром і відправте в розігріту до 190-200 градусів духовку на 20-30 хвилин.
Смачного!
Читайте також: Що приготувати на Яблучний Спас — найкращі рецепти яблучних пирогів
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття